
Panerad fisk med bulgur, zucchini & kikärtor
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grönsakstillbehör:
- Bulgur750 g
- Rapsolja0,25 dl
- Zucchini500 g
- Tomat250 g
- Kikärtor500 g
- Spenat, färsk70 g
- Salt och peppar
- Sås:
- Sriracha5 msk
- Crème Fraiche5 dl
- Spiskummin1,50 tsk
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Tillaga Skeppartorsk Jumbo enligt anvisning på förpackning.
Grönsakstillbehör
1. Koka bulgur.2. Stek kokt bulgur, zuzzchini, kikärtor och tomater i en stekpanna i ca 6 minuter. Vänd i spenat och smaka av med salt och peppar.
Sås
1. Blanda crème fraiche, sriracha och spiskummin till en jämn sås. Servera som tillbehör.
Tips!
Hitta dina favoriter bland Findus panerade fiskar för att variera rätten.
Servera denna snabba, lättlagade och fräscha fiskrätt på uteservereringen i sommar. Eller varför inte i skolmatsalen?
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)498,20 kcal
- Energi (kJ)2084,54 kJ
- Fett25,91 g
- Enkelomättade fettsyror8,30 g
- Fleromättade fettsyror3,43 g
- Mättade fettsyror12 g
- Fiber6,38 g
- Järn2,87 mg
- Kalcium108,32 mg
- Kalium959,75 mg
- Kolesterol158,60 mg
- Kolhydrat31,91 g
- Disackarider2,32 g
- Monosackarider3,19 g
- Sackaros1,25 g
- Magnesium113,84 mg
- Natrium1429,63 mg
- Niacin4,57 mg
- Protein31,31 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten300,53 g
- Vitamin B121,26 µg
- Vitamin B60,52 mg
- Vitamin C20,19 mg
- Vitamin D1,87 µg
- Vitamin E4,36 mg
- Zink1,99 mg