Panerad fisk med bulgur, zucchini och kikärtor

Panerad fisk med bulgur, zucchini & kikärtor

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Grönsakstillbehör:
  • Rapsolja
    0,25 dl
  • Bulgur
    750 g
  • Zucchini
    500 g
  • Kikärtor
    500 g
  • Tomat
    250 g
  • Spenat, färsk
    70 g
  • Salt och peppar
  • Sås:
  • Sriracha
    5 msk
  • Spiskummin
    1,50 tsk
  • Crème Fraiche
    5 dl
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga Skeppartorsk Jumbo enligt anvisning på förpackning.

    Grönsakstillbehör
    1.  Koka bulgur.

  2. 2.  Stek kokt bulgur, zuzzchini, kikärtor och tomater i en stekpanna i ca 6 minuter. Vänd i spenat och smaka av med salt och peppar.

    Sås
    1.  Blanda crème fraiche, sriracha och spiskummin till en jämn sås. Servera som tillbehör.

    Tips!
    Hitta dina favoriter bland Findus panerade fiskar för att variera rätten.

    Servera denna snabba, lättlagade och fräscha fiskrätt på uteservereringen i sommar. Eller varför inte i skolmatsalen?

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    498,20 kcal
  • Energi (kJ)
    2084,54 kJ
  • Fett
    25,91 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,30 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,43 g
  • Mättade fettsyror
    12 g
  • Fibrer
    6,38 g
  • Järn
    2,87 mg
  • Kalcium
    108,32 mg
  • Kalium
    959,75 mg
  • Kolesterol
    158,60 mg
  • Kolhydrater
    31,91 g
  • Disackarider
    2,32 g
  • Monosackarider
    3,19 g
  • Sackaros
    1,25 g
  • Magnesium
    113,84 mg
  • Natrium
    1429,63 mg
  • Niacin
    4,57 mg
  • Protein
    31,31 g
  • Riboflavin
    0,33 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    300,53 g
  • Vitamin B12
    1,26 µg
  • Vitamin B6
    0,52 mg
  • Vitamin C
    20,19 mg
  • Vitamin D
    1,87 µg
  • Vitamin E
    4,36 mg
  • Zink
    1,99 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet