
Skeppartorsk med crunchig tomatsås serverad romaneskosymfoni
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis, stompad1,60 kg
- Tomatsås
- Tomter, Semitorkade200 g
- Tomatsås italiensk1200 g
- Topping
- Bacon100 g
- Persilja, finhachad36 g
- Rivet citronskal10 g
- Nymald vitpeppar
TILLAGNING
1. Tillaga skeppartorsken och romanescosymfoni enligt anvisning på förpackningarna.
2. Blanda rostad bacon, finhackad persilja och rivet citronskal och låt stå en stund innan den läggs på den stompade potatisen.
3. Koka upp tomatsåsen och blanda i de semitorkade tomaterna och låt stå 10 minuter innan servering.
Serveras med romaneskosymfoni.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)488,67 kcal
- Energi (kJ)2044,54 kJ
- Fett18,25 g
- Enkelomättade fettsyror8,82 g
- Fleromättade fettsyror4,26 g
- Mättade fettsyror3,76 g
- Fiber12,69 g
- Järn4,88 mg
- Kalcium153,28 mg
- Kalium1903,78 mg
- Kolesterol76,40 mg
- Kolhydrat48,31 g
- Disackarider4,31 g
- Monosackarider9,85 g
- Sackaros4,27 g
- Magnesium138,88 mg
- Natrium2209,51 mg
- Niacin8,28 mg
- Protein25,52 g
- Riboflavin0,42 mg
- Tiamin0,36 mg
- Vatten448,50 g
- Vitamin B120,81 µg
- Vitamin B61,07 mg
- Vitamin C78,87 mg
- Vitamin D1,13 µg
- Vitamin E6,61 mg
- Zink1,88 mg