Skeppartorsk med crunchig tomatsås serverad med romanescosymfoni

Skeppartorsk med crunchig tomatsås serverad romaneskosymfoni

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillaga skeppartorsken enligt anvisning.

  2. Blanda rostad bacon, finhackad persilja och rivet citronskal och låt stå en stund innan den läggs på den stompade potatisen.

  3. Koka upp tomatsåsen och blanda i de semitorkade tomaterna och låt stå 10 minuter innan servering.

  4. Serveras med romaneskosymfoni.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    488,67 kcal
  • Energi (kJ)
    2044,54 kJ
  • Fett
    18,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,82 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,26 g
  • Mättade fettsyror
    3,76 g
  • Fibrer
    12,69 g
  • Järn
    4,88 mg
  • Kalcium
    153,28 mg
  • Kalium
    1903,78 mg
  • Kolesterol
    76,40 mg
  • Kolhydrater
    48,31 g
  • Disackarider
    4,31 g
  • Monosackarider
    9,85 g
  • Sackaros
    4,27 g
  • Magnesium
    138,88 mg
  • Natrium
    2209,51 mg
  • Niacin
    8,28 mg
  • Protein
    25,52 g
  • Riboflavin
    0,42 mg
  • Tiamin
    0,36 mg
  • Vatten
    448,50 g
  • Vitamin B12
    0,81 µg
  • Vitamin B6
    1,07 mg
  • Vitamin C
    78,87 mg
  • Vitamin D
    1,13 µg
  • Vitamin E
    6,61 mg
  • Zink
    1,88 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning