
Skeppartorsk med herrgårdsgrönsaker och grönsaksbearnaise
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 80 g
- Herrgårdsgrönsaker75 g
- Grönsaksbuljong, färdig30 g
- 1,50 g
- Citron pressad6 ml
- Olivolja20 g
- Dragon1 g
- Citronsaft
TILLAGNING
- Tillaga fisken, från djupfryst.
Konvektionsugn 225˚ C i 10 - 15 minuter eller
Kombiugn (kombiläge) 225˚ C i 10 - 15 minuter.
Häll grönsakerna i kokande saltat vatten och låt sjuda i 3 - 4 minuter.
Koka upp grönsaksbuljongen med morotspurén. Vispa i olivoljan och smaka av med citronsaft och hackad dragon.
Servera med kokt potatis.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)186,93 kcal
- Energi (kJ)800,15 kJ
- Fett28,37 g
- Enkelomättade fettsyror14,82 g
- Fleromättade fettsyror2,55 g
- Mättade fettsyror3,47 g
- Fiber2,78 g
- Järn0,72 mg
- Kalcium47,33 mg
- Kalium365,33 mg
- Kolhydrat16,33 g
- Disackarider0,01 g
- Monosackarider0,06 g
- Sackaros0,01 g
- Magnesium28,54 mg
- Natrium72 mg
- Niacin3,38 mg
- Protein10,89 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten35,13 g
- Vitamin B60,01 mg
- Vitamin C14,43 mg
- Vitamin D0,48 µg
- Vitamin E0,01 mg
- Zink0,47 mg