Skeppartorsk med herrgårdsgrönsaker, kokt potatis och grönsaksbearnaise

Skeppartorsk med herrgårdsgrönsaker och grönsaksbearnaise

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 80 g
  • Herrgårdsgrönsaker
    75 g
  • Grönsaksbuljong, färdig
    30 g
  • 1,50 g
  • Citron pressad
    6 ml
  • Olivolja
    20 g
  • Dragon
    1 g
  • Citronsaft

TILLAGNING

  1. Tillaga fisken, från djupfryst.
    Konvektionsugn 225˚ C i 10 - 15 minuter eller
    Kombiugn (kombiläge) 225˚ C i 10 - 15 minuter.

    Häll grönsakerna i kokande saltat vatten och låt sjuda i 3 - 4 minuter.

    Koka upp grönsaksbuljongen med morotspurén. Vispa i olivoljan och smaka av med citronsaft och hackad dragon.

    Servera med kokt potatis.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    186,93 kcal
  • Energi (kJ)
    800,15 kJ
  • Fett
    28,37 g
  • Enkelomättade fettsyror
    14,82 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,55 g
  • Mättade fettsyror
    3,47 g
  • Fiber
    2,78 g
  • Järn
    0,72 mg
  • Kalcium
    47,33 mg
  • Kalium
    365,33 mg
  • Kolhydrat
    16,33 g
  • Disackarider
    0,01 g
  • Monosackarider
    0,06 g
  • Sackaros
    0,01 g
  • Magnesium
    28,54 mg
  • Natrium
    72 mg
  • Niacin
    3,38 mg
  • Protein
    10,89 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    35,13 g
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    14,43 mg
  • Vitamin D
    0,48 µg
  • Vitamin E
    0,01 mg
  • Zink
    0,47 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet