
Alaska pollock filé med chilisås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Chilisås
- Krossade tomater500 g
- Tomatpuré50 g
- Havremjöl till stekning
TILLAGNING
Fisk
Vänd fiskfiléerna, gärna i ekologiskt havremjöl för fin färg vid stekningen. Stek i olja eller smör.Sås
Blanda alla ingredienserna till chilisåsen och koka upp, smaka av. Red eventuellt med lite maizena.Ris/grönsaker
Serveras med basmatiriset blandat med salladsgrönsakerna som är värmda enligt anvisningar på förpackningen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)693,10 kcal
- Energi (kJ)2900,16 kJ
- Fett2,66 g
- Enkelomättade fettsyror0,66 g
- Fleromättade fettsyror0,97 g
- Mättade fettsyror0,52 g
- Fiber2,97 g
- Järn1,78 mg
- Kalcium90,55 mg
- Kalium681,22 mg
- Kolesterol88,25 mg
- Kolhydrat125,01 g
- Disackarider1,14 g
- Monosackarider2,27 g
- Sackaros1,14 g
- Magnesium97,96 mg
- Natrium357,87 mg
- Niacin4,72 mg
- Protein38,39 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,43 mg
- Vatten292,57 g
- Vitamin B122,18 µg
- Vitamin B60,85 mg
- Vitamin C25,50 mg
- Vitamin E2,34 mg
- Zink3,16 mg