Stillahavsflundra med nypotatis, musselsås och knaprig bacon

Stillahavsflundra med nypotatis, musselsås och knaprig bacon

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Värm fisken i konvektionsugn 200°C i 20-25 min.
    Smörstek löken tills den är genomskinlig. Häll på spadet från musslorna och vinet. Låt sjuda i ca 10 min tills hälften återstår. Häll på grädden och låt sjuda i ytterligare 5 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt musslorna före servering.
    Strimla baconet tunt och knaperstek det i panna. Låt rinna av på papper alternativt i en sil.
    Servera tillsammans med kokt nypotatis, valfria primörer och plockad dill.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    338,96 kcal
  • Energi (kJ)
    1417,38 kJ
  • Fett
    21,42 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,87 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,05 g
  • Mättade fettsyror
    11,85 g
  • Fiber
    3,49 g
  • Järn
    0,90 mg
  • Kalcium
    31,51 mg
  • Kalium
    669,69 mg
  • Kolesterol
    52,39 mg
  • Kolhydrat
    27,13 g
  • Disackarider
    1,29 g
  • Monosackarider
    0,76 g
  • Sackaros
    0,61 g
  • Magnesium
    39,70 mg
  • Natrium
    233,89 mg
  • Niacin
    3,87 mg
  • Protein
    7,34 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,21 mg
  • Vatten
    156,29 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,39 mg
  • Vitamin C
    36,58 mg
  • Vitamin D
    0,16 µg
  • Vitamin E
    0,54 mg
  • Zink
    0,72 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet