Torsk med sparris, ägg & persiljesås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja3 msk
- Torskfilé FINDUS 960130801 kg
- Salt och peppar
- Sparrissås
- Vispgrädde1 liter
- Berikning Majsvälling, FINDUS 960138971 dl
- Persilja FINDUS 960086820,50 dl
- Salt och peppar
- Fiskfond3 msk
- Majsstärkelse
- Sparris300 g
- Ägg, kokta5 st
- Potatis, kokt1 kg
- Morötter200 g
TILLAGNING
1. Lägg tinad torsk i bleck. Ringla på olja och sätt i ugn på 150 grader i cirka 15-20 minuter.
2. Koka upp vispgrädde, sparrispuré, berikning majsvälliing och fiskfond. Red av med majsstärkelse och låt sjuda i cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner hackad persilja.
3. Lägg sparris och morötter i ett bleck och ringla på olja, salt och peppar. Baka i ugn på 160 grader i cirka 10-15 minuter.
4. Koka och skala äggen. Hacka och strö över strax innan servering.
5. Servera med kokt potatis.
Tips!
Ni kan välja att kallröra såsen och slå på den på torsken. Öka då tillagningstiden med 5-7 minuter.
Önskas timbalkonsistens? Byt ut potatis mot potatismos och torskfilé mot Torsktimbal. Ersätt morötter och sparris med Morotstimbal och Grön Böntimbal.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)653,19 kcal
- Energi (kJ)2732,87 kJ
- Fett47,87 g
- Enkelomättade fettsyror13,78 g
- Fleromättade fettsyror2,91 g
- Mättade fettsyror26,77 g
- Fiber3,87 g
- Järn1,96 mg
- Kalcium152,43 mg
- Kalium1177,68 mg
- Kolesterol263,56 mg
- Kolhydrat25,75 g
- Disackarider4,57 g
- Monosackarider2,36 g
- Sackaros1,11 g
- Magnesium74,66 mg
- Natrium241,63 mg
- Niacin5,14 mg
- Protein29 g
- Riboflavin0,43 mg
- Tiamin0,27 mg
- Vatten332,03 g
- Vitamin B122,24 µg
- Vitamin B60,56 mg
- Vitamin C48,62 mg
- Vitamin D2,74 µg
- Vitamin E6,71 mg
- Zink2,31 mg