Ugnsbakad sejfilé med pestotäcke

Ugnsbakad sejfilé med pesto täcke

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Krydda rotfrukterna med salt och peppar och ringla på rapsolja (gärna ekologisk). Rosta i ugn 225°C, 15-20 min.

  2. Blanda ingredienserna till pestotäcket och använd 1,5 msk per portion. Ugnsbaka filéerna i 225°C, ca 10 min.

  3. Riv en lime över filéerna vid servering. Serveras med pressad alt. stompad potatis.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    281,27 kcal
  • Energi (kJ)
    1177,19 kJ
  • Fett
    13,35 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,68 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,01 g
  • Mättade fettsyror
    2,40 g
  • Fibrer
    2,12 g
  • Järn
    1,30 mg
  • Kalcium
    76,66 mg
  • Kalium
    937,84 mg
  • Kolesterol
    116,41 mg
  • Kolhydrater
    4,85 g
  • Disackarider
    1,68 g
  • Monosackarider
    0,29 g
  • Sackaros
    1,54 g
  • Magnesium
    77,27 mg
  • Natrium
    239,35 mg
  • Niacin
    4,57 mg
  • Protein
    34,34 g
  • Riboflavin
    0,35 mg
  • Tiamin
    0,29 mg
  • Vatten
    212,83 g
  • Vitamin B12
    5,48 µg
  • Vitamin B6
    0,46 mg
  • Vitamin C
    6,97 mg
  • Vitamin D
    0,28 µg
  • Vitamin E
    2,89 mg
  • Zink
    1,48 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet