Ugnsstekt torskfilé och mojo rojo på morotspuré

Ugnsstekt sejfilé & mojo rojo på morotspuré

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Skala och koka potatisen.

  2. Servera. Lägg upp fisken med kokt potatis, semitomater och mojorojon. Toppa med färsk basilika.

  3. Receptet är fritt från gluten och laktos.

  4. Sätt ugnen på 150°C.

  5. Mojo rojo:

  6. Lägg äggulorna i en bunke och pressa över vitlöken.

  7. Blanda ner saffran och chilipulver.

  8. Tillsätt oljan långsamt (droppa i) och vispa hela tiden.

  9. Rör i morotspurén och smaksätt med salt och peppar.

  10. Lägg semitorkade tomaterna i en ugnssäker form och lägg den tinade sejen ovanpå, krydda med salt och peppar.

  11. Sätt i mitten av ugnen och baka av i ca 10 minuter.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    656,84 kcal
  • Energi (kJ)
    2748,35 kJ
  • Fett
    31,23 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,12 g
  • Fleromättade fettsyror
    16,32 g
  • Mättade fettsyror
    3,60 g
  • Fibrer
    12,23 g
  • Järn
    4,90 mg
  • Kalcium
    132,13 mg
  • Kalium
    3105,29 mg
  • Kolesterol
    160,12 mg
  • Kolhydrater
    47,18 g
  • Disackarider
    0,76 g
  • Monosackarider
    19,57 g
  • Sackaros
    0,66 g
  • Magnesium
    172,59 mg
  • Natrium
    3551,04 mg
  • Niacin
    10,11 mg
  • Protein
    40,76 g
  • Riboflavin
    0,41 mg
  • Tiamin
    0,34 mg
  • Vatten
    281,02 g
  • Vitamin B12
    5 µg
  • Vitamin B6
    1,78 mg
  • Vitamin C
    40,26 mg
  • Vitamin D
    0,52 µg
  • Vitamin E
    24,66 mg
  • Zink
    2,62 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning