Ugnsstekt torskfilé och mojo rojo på morotspuré

Ugnsstekt torskfilé & mojo rojo på morotspuré

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Skala och koka potatisen.

  2. Servera. Lägg upp fisken med kokt potatis, semitomater och mojorojon. Toppa med färsk basilika.

  3. Receptet är fritt från gluten och laktos.

  4. Sätt ugnen på 150°C.

  5. Mojo rojo:

  6. Lägg äggulorna i en bunke och pressa över vitlöken.

  7. Blanda ner saffran och chilipulver.

  8. Tillsätt oljan långsamt (droppa i) och vispa hela tiden.

  9. Rör i morotspurén och smaksätt med salt och peppar.

  10. Lägg semitorkade tomaterna i en ugnssäker form och lägg den tinade torsken ovanpå, krydda med salt och peppar.

  11. Sätt i mitten av ugnen och baka av i ca 10 minuter.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    651,14 kcal
  • Energi (kJ)
    2724,35 kJ
  • Fett
    31,23 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,11 g
  • Fleromättade fettsyror
    16,33 g
  • Mättade fettsyror
    3,60 g
  • Fibrer
    12,23 g
  • Järn
    4,69 mg
  • Kalcium
    132,13 mg
  • Kalium
    3078,29 mg
  • Kolesterol
    144,82 mg
  • Kolhydrater
    47,18 g
  • Disackarider
    0,76 g
  • Monosackarider
    19,57 g
  • Sackaros
    0,66 g
  • Magnesium
    166,59 mg
  • Natrium
    3540,54 mg
  • Niacin
    9,87 mg
  • Protein
    39,35 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,25 mg
  • Vatten
    283,57 g
  • Vitamin B12
    2,39 µg
  • Vitamin B6
    1,68 mg
  • Vitamin C
    40,26 mg
  • Vitamin D
    3,04 µg
  • Vitamin E
    24,29 mg
  • Zink
    2,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning