
Bowl med Quinoa- och grönkålsbiffar
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- matvete600 g
- zucchini600 g
- purjolök300 g
- rapsolja80 g
- grönkål, färsk200 g
- spenat, färsk200 g
- citronsaft150 g
- mandel200 g
- pumpafrön120 g
- svartpeppar14 g
- salt9 g
- ättika45 g
- matlagningsgrädde7 dl
- rapsolja45 g
- persilja, färsk2 dl
- honung2 msk
TILLAGNING
1. Tillaga Quinoa- och grönkålsbiffarna enligt anvisning på förpackningen.
2. Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen.
3. Lägg zucchini, broccoli och purjolök i ett bleck och sväng runt med olja, salt och peppar. Ställ in i ugnen på 200 grader tills de får lite färg.
4. Rör ihop grädde med ättika, citron, persilja, honung och peppar. Sväng runt de gröna bladen i citronsaft.
5. Lägg upp matvete i en skål och blanda ner grönsaker. Ringla över dressing, strö över nötter och frön. Toppa med Quinoa- och grönkålsbiffarna.
Tips!
Det går också bra att använda våra Quinoa- och sötpotatisbiffar i detta recept.
En trendig bowl med lättpanerade Quinoa- och grönkålsbiffar. Ett utmärkt sätt att få in mer grönsaker på menyn. Funkar dessutom perfekt som take away!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)710,23 kcal
- Energi (kJ)2971,90 kJ
- Fett45,46 g
- Enkelomättade fettsyror19,78 g
- Fleromättade fettsyror12,21 g
- Mättade fettsyror10,71 g
- Fiber16,99 g
- Järn9,27 mg
- Kalcium355,70 mg
- Kalium1743,72 mg
- Kolesterol30,80 mg
- Kolhydrat37,19 g
- Disackarider14,33 g
- Monosackarider8,47 g
- Sackaros11,27 g
- Magnesium363,28 mg
- Natrium433,19 mg
- Niacin4,90 mg
- Protein30,79 g
- Riboflavin1,10 mg
- Tiamin1,29 mg
- Vatten314,57 g
- Vitamin B120,36 µg
- Vitamin B61,51 mg
- Vitamin C103,40 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E21,96 mg
- Zink13,48 mg