
Broccolimedaljong med vetekornspilaff och tzatziki
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Tzatziki:
- Salt10 g
- Svartpeppar4 g
- Riven, dränerad gurka400 g
- Naturell yoghurt400 g
- Vitlök, klyfta3 st
TILLAGNING
1. Tillaga Broccolimedaljong enligt anvisning på förpackning.
2. Tillaga Vetekornspilaff med sojabönor enligt anvisning på förpackning.
Tzatziki
1. Strimla slanggurkor fint. Krama ur vätskan och låt sedan ligga i durkslag.2. Blanda naturell yoghurt, svartpeppar och salt. Pressa ner vitlöksklyftor och blanda runt. Vänd ner de avrunna gurkstrimlorna och rör runt.
Tips!
Vill du ge tzatzikin det där lilla extra rekommenderar vi att blanda ner olika örter, t.ex. basilika, koriander, mynta eller pepparrot.
Denna lakto-ovo-vegetariska rätt är ett klimatsmart alternativ för de som vill äta mer hållbar mat. Servera på din meny på lunchrestaurangen eller på matsedeln och var med oss och gör skillnad!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)330,30 kcal
- Energi (kJ)1381,92 kJ
- Fett8,68 g
- Enkelomättade fettsyror3,17 g
- Fleromättade fettsyror1,89 g
- Mättade fettsyror2,34 g
- Fiber14,97 g
- Järn3,34 mg
- Kalcium262,24 mg
- Kalium998,77 mg
- Kolesterol57,07 mg
- Kolhydrat38,38 g
- Disackarider5,50 g
- Monosackarider2,90 g
- Sackaros4,35 g
- Magnesium79,42 mg
- Natrium1115,45 mg
- Niacin4,83 mg
- Protein16,97 g
- Riboflavin0,44 mg
- Tiamin0,52 mg
- Vatten334,28 g
- Vitamin B120,35 µg
- Vitamin B60,49 mg
- Vitamin C70,86 mg
- Vitamin D0,33 µg
- Vitamin E2,82 mg
- Zink2,09 mg