Broccolimedaljong med vetekornspilaff och tzatziki

Broccolimedaljong med vetekornspilaff och tzatziki

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga Broccolimedaljong enligt anvisning på förpackning.

  2. 2.  Tillaga Vetekornspilaff med sojabönor enligt anvisning på förpackning.

  3. Tzatziki
    1.  Strimla slanggurkor fint. Krama ur vätskan och låt sedan ligga i durkslag.

  4. 2.  Blanda naturell yoghurt, svartpeppar och salt. Pressa ner vitlöksklyftor och blanda runt. Vänd ner de avrunna gurkstrimlorna och rör runt.


  5. Tips!
    Vill du ge tzatzikin det där lilla extra rekommenderar vi att blanda ner olika örter, t.ex. basilika, koriander, mynta eller pepparrot.

    Denna lakto-ovo-vegetariska rätt är ett klimatsmart alternativ för de som vill äta mer hållbar mat. Servera på din meny på lunchrestaurangen eller på matsedeln och var med oss och gör skillnad!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    330,30 kcal
  • Energi (kJ)
    1381,92 kJ
  • Fett
    8,68 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,17 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,89 g
  • Mättade fettsyror
    2,34 g
  • Fibrer
    14,97 g
  • Järn
    3,34 mg
  • Kalcium
    262,24 mg
  • Kalium
    998,77 mg
  • Kolesterol
    57,07 mg
  • Kolhydrater
    38,38 g
  • Disackarider
    5,50 g
  • Monosackarider
    2,90 g
  • Sackaros
    4,35 g
  • Magnesium
    79,42 mg
  • Natrium
    1115,45 mg
  • Niacin
    4,83 mg
  • Protein
    16,97 g
  • Riboflavin
    0,44 mg
  • Tiamin
    0,52 mg
  • Vatten
    334,28 g
  • Vitamin B12
    0,35 µg
  • Vitamin B6
    0,49 mg
  • Vitamin C
    70,86 mg
  • Vitamin D
    0,33 µg
  • Vitamin E
    2,82 mg
  • Zink
    2,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet