Citron och chilipasta med Quornbitar

Citron & Chilipasta med Quornbitar

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Vatten
  • Grönsaksbuljong, tärning
    10 g
  • Pasta
    800 g
  • Olivolja
    2 msk
  • Citron, färskpressad
    200 g
  • Vitlök, hackad
    7,50 g
  • Röd chili
    2 st
  • Citronskal
    40 g
  • Basilika FINDUS 3217
    50 g
  • Salt och grovamalen peppar

TILLAGNING

  1. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i pastan och koka pastan al dente.

  2. Hetta samtidigt upp olja i en stekpanna, lägg i Quornbitarna och stek tills de har fått fin färg, häll över citronjuicenoch fortsätt att steka i 2-3 minuter. Tillsätt sedan vitlök & chili och stek i ytterligare någon minut under omrörning.

  3. Häll av pastan och blanda ner i stekpannan med Quornbitarna. Blanda sist ner citronskal samt basilika. Smaka av med salt och peppar.

  4. Tips!
    Satsa på en pastasort av hög kvalitet, och ringla lite god olivolja över rätten innan servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    431,64 kcal
  • Energi (kJ)
    1805,99 kJ
  • Fett
    5,96 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,84 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,59 g
  • Mättade fettsyror
    1,15 g
  • Fibrer
    7,97 g
  • Järn
    1,80 mg
  • Kalcium
    66,80 mg
  • Kalium
    371,89 mg
  • Kolhydrater
    65,14 g
  • Disackarider
    0,31 g
  • Monosackarider
    1,60 g
  • Sackaros
    0,31 g
  • Magnesium
    83,48 mg
  • Natrium
    503,19 mg
  • Niacin
    1,91 mg
  • Protein
    24,37 g
  • Riboflavin
    0,37 mg
  • Tiamin
    1,29 mg
  • Vatten
    111,41 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,17 mg
  • Vitamin C
    23,46 mg
  • Vitamin E
    1,29 mg
  • Zink
    8,89 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet