INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- Bananer, tunt skivade4 st
- Vispgrädde500 g
- Curry1 msk
- Chilisås195 g
- Salta jordnötter105 g
- Smör till ugnsform
- Tillbehör
- Ris
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 225° C.
2. Dela Kycklingfilén på längden. Lägg hälften av kycklingfiléerna i en smord ugnsform.
3. Varva med ett lager bananer och purjolök, lägg på resterande kycklingfiléer som ett lock och krydda med curry.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner chilisåsen försiktigt.
5. Bred blandningen ovanpå kycklingfiléerna. Strö ev över jordnötter.
6. Gratinera på grillfunktion i ca 5–7 minuter, eller tills rätten börjar få fin färg.
Tips!
Servera med kokt ris.
Klassikern Flygande Jacob, en given plats på menyn för många. En rätt med både kycklingfilé och banan. Passar såväl stora som små. Servera i matsalen eller på lunchmenyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)528,12 kcal
- Energi (kJ)2209,54 kJ
- Fett34,52 g
- Enkelomättade fettsyror12,54 g
- Fleromättade fettsyror2,37 g
- Mättade fettsyror16,44 g
- Fiber3,03 g
- Järn1,97 mg
- Kalcium74,45 mg
- Kalium774,90 mg
- Kolesterol138,04 mg
- Kolhydrat21,13 g
- Disackarider7,85 g
- Monosackarider6,79 g
- Sackaros6,51 g
- Magnesium81,74 mg
- Natrium486,32 mg
- Niacin17,15 mg
- Protein32,30 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,26 mg
- Vatten175,71 g
- Vitamin B120,43 µg
- Vitamin B61,26 mg
- Vitamin C14,26 mg
- Vitamin D1,55 µg
- Vitamin E2,76 mg
- Zink1,65 mg