Getostmarinerade rödbetor med honung och rosmarin

Getostmarinerade rödbetor med honung och rosmarin

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Börja med att tina rödbetorna. Sätt ugnen på 225° C med övervärme eller varmluft, eller sätt på salamandern. Lägg rödbetorna i en ugnsfast form. Blanda upp med olivolja, salt och peppar. Smula getosten över och gratinera i ugn/salamander tills osten fått fin gyllenbrun färg. Vid servering ringla honung över och garnera med plockad rosmarin.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    207,97 kcal
  • Energi (kJ)
    870,10 kJ
  • Fett
    13,29 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,81 g
  • Mättade fettsyror
    6,65 g
  • Fibrer
    2,64 g
  • Järn
    0,54 mg
  • Kalcium
    72,85 mg
  • Kalium
    322,28 mg
  • Kolesterol
    29,28 mg
  • Kolhydrater
    13,64 g
  • Disackarider
    9,67 g
  • Monosackarider
    2,98 g
  • Sackaros
    9,45 g
  • Magnesium
    19,26 mg
  • Natrium
    225,95 mg
  • Niacin
    0,39 mg
  • Protein
    7,39 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    100,25 g
  • Vitamin B12
    0,06 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    3,38 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    1,01 mg
  • Zink
    0,65 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet