Gnocchi med Pease färs i kryddig tomatsås

Gnocchi med Pease färs i kryddig tomatsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga gnocchi enligt anvisningar på förpackning och rör samman med sojabönor.

  2. 2.  Fräs vitlök och tomater mjuka tillsammans. Tillsätt krossade tomater, rödvinsvinäger, grönsaksbuljong och chili. Smaksätt med salt och peppar.

  3. 3.  Stek upp Pease färs enligt anvisning på förpackning och rör samman med tomatsåsen.

    Tips!
    Garnera med hyvlad parmesan, grovmalen vitpeppar och färsk oregano för att få till en lyxigare festmåltid. Gnocchin går bra att byta till annan pastasort om så önskas.

    Pease färs är ett vegansk alternativ istället för den klassiska nötfärsen. Blir supergott att ha till vilken pastarätt eller lasagnegratäng som helst. Ett grönt val för både vuxna och barn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    786,33 kcal
  • Energi (kJ)
    3295,20 kJ
  • Fett
    10,06 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,06 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,12 g
  • Fibrer
    8,54 g
  • Järn
    3,38 mg
  • Kalcium
    104,22 mg
  • Kalium
    802,90 mg
  • Kolhydrater
    123,08 g
  • Disackarider
    1,11 g
  • Monosackarider
    5,80 g
  • Sackaros
    1,11 g
  • Magnesium
    101,03 mg
  • Natrium
    71,87 mg
  • Niacin
    4,23 mg
  • Protein
    44,35 g
  • Riboflavin
    0,19 mg
  • Tiamin
    0,27 mg
  • Vatten
    195,10 g
  • Vitamin B6
    0,32 mg
  • Vitamin C
    45,61 mg
  • Vitamin E
    4,14 mg
  • Zink
    1,96 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet