Grön taco med Pease och sötpotatis

Grön taco med Pease och sötpotatis

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Skala och tärna sötpotatis i små kuber.

  2. 2.  Skölj sötpotatiskuberna under kallt vatten och torka av med papper.

  3. 3.  Vänd kuberna i 2 msk rapsolja och lägg i en ugnsfast form.

  4. 4.  Sätt ugnen på 180°C och låt sötpotatisen stå inne i ca 35 min, eller tills de är mörka och lite krispiga på utsidan men mjuka på insidan. Salta efter önskemål.

  5. 5. Stek upp pulled Pease enligt anvisningar på förpackning. Salta och peppra efter smak.

  6. 6. Värm upp majstortillabröd på ett hett stekjärn.

  7. 7. Montera tacosen med en klick crème fraiche i botten, fyll på med sötpotatiskuberna, pulled Pease och riven ost. Toppa med finhackad chili, rödlök och koriander.

    Tips!
    Byt ut finhackad rödlök mot picklad rödlök för andra smaker.

    Pulled Pease tacos är en favorit som går hem hos både stora och små. Vem älskar inte tacos? Låt din kreativitet sätta gränserna!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    367,69 kcal
  • Energi (kJ)
    1539,06 kJ
  • Fett
    19,60 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,36 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,64 g
  • Mättade fettsyror
    6,47 g
  • Fibrer
    3,41 g
  • Järn
    0,68 mg
  • Kalcium
    24,12 mg
  • Kalium
    350,30 mg
  • Kolesterol
    15,92 mg
  • Kolhydrater
    35,87 g
  • Disackarider
    0,77 g
  • Monosackarider
    0,43 g
  • Sackaros
    0,36 g
  • Magnesium
    31,88 mg
  • Natrium
    195,46 mg
  • Niacin
    2,18 mg
  • Protein
    10,72 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    60,19 g
  • Vitamin B12
    0,02 µg
  • Vitamin B6
    0,17 mg
  • Vitamin C
    2,40 mg
  • Vitamin D
    0,37 µg
  • Vitamin E
    1,35 mg
  • Zink
    0,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet