
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sötpotatis, 1 st600 g
- Riven ost
- Majstortillabröd, 10st400 g
- Rödlök140 g
- Créme Fraich2 dl
- Färsk koriander
- Rapsolja
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Skala och tärna sötpotatis i små kuber.
2. Skölj sötpotatiskuberna under kallt vatten och torka av med papper.
3. Vänd kuberna i 2 msk rapsolja och lägg i en ugnsfast form.
4. Sätt ugnen på 180°C och låt sötpotatisen stå inne i ca 35 min, eller tills de är mörka och lite krispiga på utsidan men mjuka på insidan. Salta efter önskemål.
5. Stek upp pulled Pease enligt anvisningar på förpackning. Salta och peppra efter smak.
6. Värm upp majstortillabröd på ett hett stekjärn.
7. Montera tacosen med en klick crème fraiche i botten, fyll på med sötpotatiskuberna, pulled Pease och riven ost. Toppa med finhackad chili, rödlök och koriander.
Tips!
Byt ut finhackad rödlök mot picklad rödlök för andra smaker.
Pulled Pease tacos är en favorit som går hem hos både stora och små. Vem älskar inte tacos? Låt din kreativitet sätta gränserna!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)367,69 kcal
- Energi (kJ)1539,06 kJ
- Fett19,60 g
- Enkelomättade fettsyror5,36 g
- Fleromättade fettsyror4,64 g
- Mättade fettsyror6,47 g
- Fibrer3,41 g
- Järn0,68 mg
- Kalcium24,12 mg
- Kalium350,30 mg
- Kolesterol15,92 mg
- Kolhydrater35,87 g
- Disackarider0,77 g
- Monosackarider0,43 g
- Sackaros0,36 g
- Magnesium31,88 mg
- Natrium195,46 mg
- Niacin2,18 mg
- Protein10,72 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten60,19 g
- Vitamin B120,02 µg
- Vitamin B60,17 mg
- Vitamin C2,40 mg
- Vitamin D0,37 µg
- Vitamin E1,35 mg
- Zink0,60 mg