Grön taco med Pease och svarta bönor

Grön taco med Pease och svarta bönor

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Avokado, tärnad
    250 g
  • Svarta bönor
    250 g
  • Silverlök
    1 st
  • Lime
    4 st
  • Tortillabröd, 10 st
    400 g
  • Rädisor
    5 st
  • Spiskummin
    1 krm
  • Vitlökspulver
    1 krm
  • Färsk koriander
    1 dl
  • Rapsolja
    1 msk
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Sautera silverlök i rapsolja, häll i svarta bönor och pressa ner jucie från en lime. Hacka ner två msk koriander och resten av kryddorna.

  2. 2.  Värm upp i kastrull på medelvärme i ca 15 min.

  3. 3.  Bryn Pease färs i rapsolja. Salta och peppra efter smak.

  4. 4.  Montera taco i tortillabröd, lägg bönröran i botten och fyll på med Pease färsen. avokadobitarna, finhackade rädisor. Toppa med koriander och pressad lime på toppen.

    Tips!
    Byt ut tortillabröden mot små majstortillas, för att anpassa till events och mingelmat.

    Ett vegansk tacoalternativ som passar utmärkt när det är många magar som ska mättas. Funkar lika bra till fest som konferens eller på event.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    298,48 kcal
  • Energi (kJ)
    1251,61 kJ
  • Fett
    10,13 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,90 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,67 g
  • Mättade fettsyror
    1,81 g
  • Fibrer
    4,56 g
  • Järn
    1,30 mg
  • Kalcium
    49,14 mg
  • Kalium
    341,29 mg
  • Kolhydrater
    31,65 g
  • Disackarider
    0,80 g
  • Monosackarider
    0,80 g
  • Sackaros
    0,35 g
  • Magnesium
    32,44 mg
  • Natrium
    347,40 mg
  • Niacin
    1,02 mg
  • Protein
    17,54 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,10 mg
  • Vatten
    85,78 g
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    11,41 mg
  • Vitamin E
    1,51 mg
  • Zink
    0,61 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet