Heta ägg med ärtig kräm ( Buffe)

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Koka äggen. Skala och dela.

  2. 2. Blanda majonnäs med sambal oelek.

  3. 3. Mixa tinade gröna ärtor med cremé fraich. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4. Strimla tunna strimlor av den röda chilin.

  5. 5. Bred ut ärtkrämen på ett fat och lägg på delade ägg och spritsa på den heta majonnäsen på äggen och garnera med chili.

  6. Förberedning: 10 min

  7. Tillagning: 15 min

  8. Svårighetsgrad: Lätt

Näringsvärde per portion

  • Energi (kcal)
    178,12 kcal
  • Energi (kJ)
    745,42 kJ
  • Fett
    15,48 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,28 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,32 g
  • Mättade fettsyror
    3,06 g
  • Fibrer
    0,63 g
  • Järn
    1,28 mg
  • Kalcium
    38,14 mg
  • Kalium
    131,35 mg
  • Kolesterol
    219,81 mg
  • Kolhydrater
    1,69 g
  • Disackarider
    0,73 g
  • Monosackarider
    0,35 g
  • Sackaros
    0,65 g
  • Magnesium
    12,95 mg
  • Natrium
    141,13 mg
  • Niacin
    0,27 mg
  • Protein
    8,17 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,10 mg
  • Vatten
    60,03 g
  • Vitamin B12
    0,99 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    7,58 mg
  • Vitamin D
    0,86 µg
  • Vitamin E
    3,94 mg
  • Zink
    0,97 mg

Energifördelning

Alla näringsvärden

Produkter som inkluderas i receptet