Jordärtsckockssoppa med pepparrotstzatsiki

Jordärtskockssoppa med pepparrotstzatsiki

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Soppa
  • Schalottenlök
    100 g
  • Vitt vin
    200 g
  • Smör
    25 g
  • Grädde
    5 dl
  • Grönsaksbuljong, färdig
    5 dl
  • Salt
  • peppar
  • Pepparrotstzatsiki
  • Creme Fraiche
    1 dl
  • Gurka
    200 g
  • Persilja
    30 g
  • Pepparrot
    30 g
  • Salt
  • Peppar
  • Bacon, tärnad
    100 g

TILLAGNING

  1. Soppa
    Finhacka löken fint. Sautera i smör tills den är mjuk och tillsätt sedan vinet, låt koka upp. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med maizena till önskad tjocklek. Mixa soppan slät vid servering.

    Pepparrotstzatsiki
    Vispa creme fraichen. Skala, kärna ur och riv gurkan. Finstrimla persiljan och riv pepparroten. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    Vid servering använd varm tallrik, mixa upp soppan och servera med en klick pepparrotstzatsiki. Ett tips är att servera soppan tillsammans med krutonger och stekt tärnad bacon.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    350,22 kcal
  • Energi (kJ)
    1465,61 kJ
  • Fett
    28,06 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,60 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,96 g
  • Mättade fettsyror
    17,32 g
  • Fibrer
    4,99 g
  • Järn
    3,89 mg
  • Kalcium
    97,82 mg
  • Kalium
    753,67 mg
  • Kolesterol
    76,74 mg
  • Kolhydrater
    17,24 g
  • Disackarider
    2 g
  • Monosackarider
    4,43 g
  • Sackaros
    0,45 g
  • Magnesium
    28,74 mg
  • Natrium
    280,32 mg
  • Niacin
    2,08 mg
  • Protein
    5,28 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    218,03 g
  • Vitamin B12
    0,28 µg
  • Vitamin B6
    0,17 mg
  • Vitamin C
    23,52 mg
  • Vitamin D
    0,12 µg
  • Vitamin E
    1,04 mg
  • Zink
    0,52 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet