Monstersallad med Pease bullar

Monstersallad med Pease Bullar

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Koka linser enligt anvisningar.

  2. Veganska Pease Bullar är ett bra alternativ för en vegetarisk och klimatsmart kost. Testa att servera Pease bullar i sallader. Genom att addera linser i salladen blir rätten matigare och godare.

  3. 2. Koka upp broccoli, ärter och majs.

  4. 3. Blanda grönsakerna med linserna.

  5. 4. Rör ihop vinägretten och rör ner i lins- och grönsakssalladen.

  6. 5. Värm Pease Bullarna i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

  7. 6. Spritsa på två små klickar färskost på varje bulle och tryck i en halv oliv som ögon.

  8. 7. Skär skivor av zucchini och skär ut ögon och mun.

  9. Tips!

  10. Dekorera salladen med zucchinimonsterna för en riktigt läskig Halloween-rätt!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    397,75 kcal
  • Energi (kJ)
    1660,19 kJ
  • Fett
    17,96 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,49 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,01 g
  • Mättade fettsyror
    3,08 g
  • Fibrer
    10,10 g
  • Järn
    3,38 mg
  • Kalcium
    70,63 mg
  • Kalium
    539,07 mg
  • Kolesterol
    8,49 mg
  • Kolhydrater
    32,11 g
  • Disackarider
    2,15 g
  • Monosackarider
    2,08 g
  • Sackaros
    1,85 g
  • Magnesium
    55,07 mg
  • Natrium
    313,99 mg
  • Niacin
    1,54 mg
  • Protein
    21,71 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    110,95 g
  • Vitamin B12
    0,02 µg
  • Vitamin B6
    0,38 mg
  • Vitamin C
    31,93 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    2,48 mg
  • Zink
    1,77 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning