Nudelsallad med Quorn bitar

Nudelsallad med Quornbitar

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Risnudlar
    500 g
  • Sockerärter, strimlade
    200 g
  • Rödlök, strimlad
    320 g
  • Gurka, skalad&hyvlad
    1 st
  • Coctailtomater
    500 g
  • Rädisor, delade
    600 g
  • Dressing
  • Kokosmjölk
    800 g
  • Citrongräs
    25 g
  • Röd chili, skivad
    2 st
  • Fisksås
    65 g
  • Salt
    1 tsk
  • Lime, finrivet, skal och saft
    180 g
  • lime
  • färsk koriander

TILLAGNING

  1. DRESSING

  2. Tips! Ta bort fisksås i dressingen om ni vill ha rätten helt vegetarisk.

  3. Lägg alla ingredienserna till dressingen utom limesaften i en kastrull

  4. och låt koka i 10 min. Tillsätt limesaften och ställ att svalna i kylen.

  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och kyl ner i kallt

  6. vatten.

  7. Blanda ihop quornbitar, sockerärtor och rödlök med dressingen.

  8. Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med gurka, tomater, rädisor

  9. och quornblandningen.

  10. Servera med lime och gärna mycket färsk koriander.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    534,96 kcal
  • Energi (kJ)
    2238,25 kJ
  • Fett
    21,86 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,21 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,51 g
  • Mättade fettsyror
    17,01 g
  • Fibrer
    9,62 g
  • Järn
    3,47 mg
  • Kalcium
    119,46 mg
  • Kalium
    880,57 mg
  • Kolhydrater
    59,39 g
  • Disackarider
    2,14 g
  • Monosackarider
    5,65 g
  • Sackaros
    2,12 g
  • Magnesium
    102,77 mg
  • Natrium
    1080,67 mg
  • Niacin
    2,01 mg
  • Protein
    20,17 g
  • Riboflavin
    0,38 mg
  • Tiamin
    1,33 mg
  • Vatten
    348,28 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,32 mg
  • Vitamin C
    64,91 mg
  • Vitamin E
    0,92 mg
  • Zink
    9,59 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet