
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Zucchini400 g
- Rödbeta100 g
- Tomat400 g
- Gul lök150 g
- Morot150 g
- Vitlök, klyfta4 st
- Grönsaksbuljong5 dl
- Rapsolja3 tsk
- Soja kinesisk4 tsk
- Vitpeppar, mald4 g
- Timjan, torkad5 g
- Chilipeppar4 g
- Salt16 g
- Pasta700 g
TILLAGNING
1. Skala och finhacka eller riv rödbeta. Hacka zucchini och vitlök. Fräs allt tillsammans i hälften av oljan i en kastrull tills grönsakerna mjuknat något.
2. Hacka tomater och tillsätt dem tillsammans med buljong. Krydda efter smak med chiliflakes, rikligt med rökt paprika, oregano och timjan. Låt sedan såsen puttra försiktigt under lock i minst 10 minuter.
3. Skala och riv morötterna grovt. Bryn dem i resterande mängd olja och tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar.
4. Tillaga Pease färs enligt anvisnig för stekpanna på förpackning. Häll sedan över tomatsåsen och låt koka ihop en stund. Smaka av med eventuellt mer sambal oelek och någon av kryddorna.
5. Koka zucchiniveggetti och fintrådig pasta i ca 3-4 minuter på svag värme.
6. Häll av kokvattnet från veggettin och pastan. Lägg upp och servera direkt med den smakrika Pease bolognesen!
Tips!
Toppa gärna med några färska basilikablad på toppen.
Denna veganska Pease bolognesen är en klassisk rätt fast på Findus klimatsmarta sätt! En rätt som garanterat går hem hos både barn och vuxna. En succé i såväl skolmatsalen som på den vegetariska menyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)618,48 kcal
- Energi (kJ)2593,84 kJ
- Fett10,06 g
- Enkelomättade fettsyror1 g
- Fleromättade fettsyror0,84 g
- Mättade fettsyror1,48 g
- Fibrer8,43 g
- Järn1,72 mg
- Kalcium90,92 mg
- Kalium491,45 mg
- Kolhydrater67,76 g
- Disackarider2,08 g
- Monosackarider4,23 g
- Sackaros2,08 g
- Magnesium57,12 mg
- Natrium910,94 mg
- Niacin2,31 mg
- Protein60,89 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten183,52 g
- Vitamin B60,21 mg
- Vitamin C29,65 mg
- Vitamin E1,51 mg
- Zink1,23 mg