Pease Bullar i hamburgerbröd

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Fräs lök och vitlök. Häll sedan i tomater och semitorkade tomater. Låt puttra och smaka av med balsamico, salt och peppar.

  2. 2. Mixa sedan tomatssåsen med en stavmixer till en grov sås.

  3. 3. Lägg i Pease Bullar i tomatsåsen så att de får puttra med några minuter.

  4. 4. Börja med att montera burgaren. Lägg sallad i botten och därefter Pease Bullar med lite extra tomatsås.

  5. 5. Skär ut små huggtänder av osten och placera dessa mellan brödskivorna.

  6. 6. Dela oliver och sätt i tandpetare för att fästa som ögon på brödet.

  7. Tips!

  8. Pease Bullar är också ett bra alternativ för en vegansk variant på köttbullar till julbordet!

  9. En burgare med inspiration av den läskiga högtiden, Halloween. Veganska Pease bullar passar minst lika bra i hamburgarbrödet som på tallriken med lite pasta.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    442,02 kcal
  • Energi (kJ)
    1844,36 kJ
  • Fett
    19,42 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,99 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,21 g
  • Mättade fettsyror
    3,67 g
  • Fibrer
    7,83 g
  • Järn
    1,19 mg
  • Kalcium
    118,51 mg
  • Kalium
    438,96 mg
  • Kolesterol
    9,15 mg
  • Kolhydrater
    41,28 g
  • Disackarider
    1,27 g
  • Monosackarider
    6,64 g
  • Sackaros
    0,26 g
  • Magnesium
    31,06 mg
  • Natrium
    562,48 mg
  • Niacin
    2,26 mg
  • Protein
    21,27 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    137,25 g
  • Vitamin B12
    0,23 µg
  • Vitamin B6
    0,27 mg
  • Vitamin C
    14,64 mg
  • Vitamin D
    0,19 µg
  • Vitamin E
    2,83 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning