
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja0,50 dl
- Grönsaksbuljong, koncentrerad0,50 dl
- Vatten1,50 dl
- Salt10 g
- Svartpeppar4 g
- Gemellipasta (tvilling)800 g
- Oregano30 g
- Schalottenlök100 g
- Grönpeppar2 msk
- Smetana500 g
- Zucchini400 g
- Parmesanost100 g
TILLAGNING
1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Håll varm.
2. Fräs grönpeppar i kastrull, koka sedan upp smetana tillsammans med koncentrerad buljong.
3. Riv squash och häll över i den varma såsen. Smaka av såsen med salt och peppar.
4. Häll över såsen i pastan och rör runt så att den blir krämig.
5. Tillaga Pease bullar enligt anvisning på förpackning.
6. Servera den krämiga pastan med Pease bullar och hyvlad parmesan.
Tips!
Det går bra att variera Pease bullar i denna rätt med Pease strimlor. Då kan man blanda ner strimlorna i den krämiga pastan.
Denna lakto-vegetariska pastarätt med veganska Pease bullar passar perfekt för den gröna dagen på matsedeln. Lättlagad rätt som passar de flesta och innehåller mycket protein.