INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Havregryn1,50 dl
- Vatten3 dl
- Ägg4 st
- Japansk soja45 g
- Kryddpeppar, malen2,50 krm
- Nejlika, malen1 g
- Salt
- Vitpeppar
- Peppar
- Rödbetsslaw:
- Gul lök60 g
- Kummin, hel
- Turkisk yoghurt1 dl
- Majonnäs1 dl
- Senap2 msk
- Vitkål, strimlad800 g
- Salt
- Vitpeppar
TILLAGNING
Pease bullar
1. Blanda havregryn, vatten och ägg i en bunke. Låt blandningen sedan svälla i ca 4-5 minuter.
2. Blanda Pease färs, soja och kryddor till en jämn smet och forma till bullar eller biffar. Stek i rapsolja eller smör.
Rödbetsslaw1. Mixa tinade rödbetor med lök och kummin till en jämn konsistens. Blanda rödbetsmixen med yoghurt, majonnäs och senap. Rör i strimlad vitkål och smaka av med salt och peppar.
Tips!
Servera gärna tillsammans med Veggie korv med kålsallad och Pease- och rotfruktsgratäng för en riktig julig måltid.
Pease bullar är ett grönare och mer klimatsmart alternativ till klassiska köttbullar. Det här receptet passar perfekt på julbordet, påskmenyn eller lunchmennyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)395,24 kcal
- Energi (kJ)1658,74 kJ
- Fett16,88 g
- Enkelomättade fettsyror2,73 g
- Fleromättade fettsyror5,38 g
- Mättade fettsyror2,59 g
- Fibrer6,29 g
- Järn1,14 mg
- Kalcium86,14 mg
- Kalium356,35 mg
- Kolesterol94,05 mg
- Kolhydrater13,99 g
- Disackarider2,85 g
- Monosackarider4,65 g
- Sackaros2,58 g
- Magnesium29,83 mg
- Natrium349,38 mg
- Niacin0,41 mg
- Protein45,43 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,11 mg
- Vatten160,35 g
- Vitamin B120,47 µg
- Vitamin B60,21 mg
- Vitamin C38,09 mg
- Vitamin D0,35 µg
- Vitamin E1,94 mg
- Zink0,76 mg