Pease bullar med rödbetsslaw

Pease bullar med rödbetsslaw

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Pease bullar

  2. 1.  Blanda havregryn, vatten och ägg i en bunke. Låt blandningen sedan svälla i ca 4-5 minuter.

  3. 2.  Blanda Pease färs, soja och kryddor till en jämn smet och forma till bullar eller biffar. Stek i rapsolja eller smör.

    Rödbetsslaw

  4. 1.  Mixa tinade rödbetor med lök och kummin till en jämn konsistens. Blanda rödbetsmixen med yoghurt, majonnäs och senap. Rör i strimlad vitkål och smaka av med salt och peppar.

    Tips!
    Servera gärna tillsammans med örtgriljerad Quorn Helgspecial och Pease- och rotfruktsgratäng för en riktig julig måltid.

    Pease bullar är ett grönare och mer klimatsmart alternativ till klassiska köttbullar. Det här receptet passar perfekt på julbordet, påskmenyn eller lunchmennyn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    395,24 kcal
  • Energi (kJ)
    1658,74 kJ
  • Fett
    16,88 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,73 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,38 g
  • Mättade fettsyror
    2,59 g
  • Fibrer
    6,29 g
  • Järn
    1,14 mg
  • Kalcium
    86,14 mg
  • Kalium
    356,35 mg
  • Kolesterol
    94,05 mg
  • Kolhydrater
    13,99 g
  • Disackarider
    2,85 g
  • Monosackarider
    4,65 g
  • Sackaros
    2,58 g
  • Magnesium
    29,83 mg
  • Natrium
    349,38 mg
  • Niacin
    0,41 mg
  • Protein
    45,43 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,11 mg
  • Vatten
    160,35 g
  • Vitamin B12
    0,47 µg
  • Vitamin B6
    0,21 mg
  • Vitamin C
    38,09 mg
  • Vitamin D
    0,35 µg
  • Vitamin E
    1,94 mg
  • Zink
    0,76 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet