Pease bullar med sötpotatis och marinerade ärter

Pease bullar med sötpotatis och marinerade ärter

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Pease bullar enligt anvisning på förpackning.

  2. 2.  Tina ärter och blanda med övriga ingredienserna. Mixa till de får en krämig konsistens.

  3. 3.  Skär sötpotatis i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg ut på plåt och tillaga i ugn på 200°C i cirka 30 minuter.

  4. 4. Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna. Skala och strimla rödlök. Häll över lagen efter den svalnat. Låt stå en timme innan serveringen.

    Tips!
    Pease bullarna funkar lika bra att servera till makaroner om det går bättre hem hos barnen!

    Testa att byta ut de klassiska köttbullarna mot Findus Pease bullar. Barnen kommer att älska de! En vegetarisk middagsfavorit som som passar både stora och små!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    465,81 kcal
  • Energi (kJ)
    1949,03 kJ
  • Fett
    13,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,55 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,96 g
  • Mättade fettsyror
    2,19 g
  • Fibrer
    11,71 g
  • Järn
    2,30 mg
  • Kalcium
    56,94 mg
  • Kalium
    1073,17 mg
  • Kolhydrater
    60,35 g
  • Disackarider
    19,46 g
  • Monosackarider
    2,01 g
  • Sackaros
    19,46 g
  • Magnesium
    100,16 mg
  • Natrium
    337,74 mg
  • Niacin
    5,46 mg
  • Protein
    19,84 g
  • Riboflavin
    0,43 mg
  • Tiamin
    1,52 mg
  • Vatten
    309,69 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,59 mg
  • Vitamin C
    68,50 mg
  • Vitamin E
    2,12 mg
  • Zink
    9,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet