
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Marinerade ärter
- Olivolja4 msk
- Mynta4 msk
- Citronsaft4 msk
- Salt och peppar
- Rostad sötpotatis:
- Sötpotatis2 kg
- Olivolja4 msk
- Salt och peppar
- Picklad rödlök:
- Ättika1 dl
- Socker2 dl
- Vatten3 dl
- Rödlök4 st
TILLAGNING
1. Tillaga Pease bullar enligt anvisning på förpackning.
2. Tina ärter och blanda med övriga ingredienserna. Mixa till de får en krämig konsistens.
3. Skär sötpotatis i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg ut på plåt och tillaga i ugn på 200°C i cirka 30 minuter.
4. Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna. Skala och strimla rödlök. Häll över lagen efter den svalnat. Låt stå en timme innan serveringen.
Tips!
Pease bullarna funkar lika bra att servera till makaroner om det går bättre hem hos barnen!
Testa att byta ut de klassiska köttbullarna mot Findus Pease bullar. Barnen kommer att älska de! En vegetarisk middagsfavorit som som passar både stora och små!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)465,81 kcal
- Energi (kJ)1949,03 kJ
- Fett13,30 g
- Enkelomättade fettsyror8,55 g
- Fleromättade fettsyror2,96 g
- Mättade fettsyror2,19 g
- Fibrer11,71 g
- Järn2,30 mg
- Kalcium56,94 mg
- Kalium1073,17 mg
- Kolhydrater60,35 g
- Disackarider19,46 g
- Monosackarider2,01 g
- Sackaros19,46 g
- Magnesium100,16 mg
- Natrium337,74 mg
- Niacin5,46 mg
- Protein19,84 g
- Riboflavin0,43 mg
- Tiamin1,52 mg
- Vatten309,69 g
- Vitamin B120,30 µg
- Vitamin B60,59 mg
- Vitamin C68,50 mg
- Vitamin E2,12 mg
- Zink9,09 mg