Pease bullar med spenattagliatelle

Pease bullar med spenattagliatelle

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rapsolja
    0,50 dl
  • Vatten
    1,50 dl
  • Salt och peppar
  • Parmesanost
    100 g
  • Tagliatelle, spenat
    800 g
  • Basilika
    30 g
  • Mozzarellaost
    625 g
  • Tomatsås:
  • Schalottenlök
    200 g
  • Olivolja
    0,50 dl
  • Tomatpuré
    2 msk
  • Krossade tomater
    1000 g
  • Grönsaksbuljong
    0,50 dl
  • Oregano
    30 g
  • Rödvinsvinäger
    4 msk

TILLAGNING

  1. 1.  Stek upp Pease bullar och koka upp pasta enligt anvisning på förpackningar.

  2. 2.  Riv mozzarella i grova bitar.

    Tomatsås

  3. 1.  Fräs schalottenlök i olivolja och tomatpuré, blanda sedan ner krossade tomaterna, chili, oregano, rödvinsvinäger och grönsaksbuljong.

    Tips!
    Servera pease bullarna på pastan med den rivna mozzarellan och tomatsåsen napperad i mitten. Toppa med flingsalt, grovmalen svartpeppar och färsk basilika.

    En lakto-vegetarisk pastarätt med många härliga smaker. Pease bullar är ett grönare och mer klimatsmart alternativ till klassiska köttbullar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    700,61 kcal
  • Energi (kJ)
    2931,51 kJ
  • Fett
    27,79 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,74 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,41 g
  • Mättade fettsyror
    12,20 g
  • Fibrer
    8,62 g
  • Järn
    2,33 mg
  • Kalcium
    435,94 mg
  • Kalium
    677,93 mg
  • Kolesterol
    44,15 mg
  • Kolhydrater
    68,59 g
  • Disackarider
    0,85 g
  • Monosackarider
    5,37 g
  • Sackaros
    0,48 g
  • Magnesium
    103,97 mg
  • Natrium
    674,52 mg
  • Niacin
    2,90 mg
  • Protein
    39,31 g
  • Riboflavin
    0,63 mg
  • Tiamin
    1,23 mg
  • Vatten
    254,06 g
  • Vitamin B12
    1,49 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin C
    18,88 mg
  • Vitamin D
    0,15 µg
  • Vitamin E
    4,55 mg
  • Zink
    10,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet