
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja0,50 dl
- Vatten1,50 dl
- Salt och peppar
- Parmesanost100 g
- Tagliatelle, spenat800 g
- Basilika30 g
- Mozzarellaost625 g
- Tomatsås:
- Schalottenlök200 g
- Olivolja0,50 dl
- Tomatpuré2 msk
- Krossade tomater1000 g
- Grönsaksbuljong0,50 dl
- Oregano30 g
- Rödvinsvinäger4 msk
TILLAGNING
1. Stek upp Pease bullar och koka upp pasta enligt anvisning på förpackningar.
2. Riv mozzarella i grova bitar.
Tomatsås1. Fräs schalottenlök i olivolja och tomatpuré, blanda sedan ner krossade tomaterna, chili, oregano, rödvinsvinäger och grönsaksbuljong.
Tips!
Servera pease bullarna på pastan med den rivna mozzarellan och tomatsåsen napperad i mitten. Toppa med flingsalt, grovmalen svartpeppar och färsk basilika.
En lakto-vegetarisk pastarätt med många härliga smaker. Pease bullar är ett grönare och mer klimatsmart alternativ till klassiska köttbullar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)700,61 kcal
- Energi (kJ)2931,51 kJ
- Fett27,79 g
- Enkelomättade fettsyror10,74 g
- Fleromättade fettsyror4,41 g
- Mättade fettsyror12,20 g
- Fibrer8,62 g
- Järn2,33 mg
- Kalcium435,94 mg
- Kalium677,93 mg
- Kolesterol44,15 mg
- Kolhydrater68,59 g
- Disackarider0,85 g
- Monosackarider5,37 g
- Sackaros0,48 g
- Magnesium103,97 mg
- Natrium674,52 mg
- Niacin2,90 mg
- Protein39,31 g
- Riboflavin0,63 mg
- Tiamin1,23 mg
- Vatten254,06 g
- Vitamin B121,49 µg
- Vitamin B60,36 mg
- Vitamin C18,88 mg
- Vitamin D0,15 µg
- Vitamin E4,55 mg
- Zink10,19 mg