Pease bullar på spett med grönkål och ris

Pease bullar på spett med grönkål och ris

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka upp ris enligt anvisningar på förpackning och behåll värmen.

  2. 2.  Tillaga Pease bullar enligt anvisningar på förpackning. Efter tillagning trä på Peasebullarna på spätt, cirka 4st/spett.

  3. 3.  Tillaga såsen genom att koka upp grönsaksbuljong, lägg i persilja, koka upp igen och lägg därefter i smetana. Låt koka ett par minuter för att sedan mixas med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4.  Riv grönkål och precis innan servering stek snabbt upp på hög värme så den behåller lite av sin krispighet.

    Tips!
    Servera gärna med lite färska örter och riven parmesan.

    Pease bullar är ett enkelt sätt att byta ut de klassika köttbullarna till ett mer klimatsmart men också veganskt middagsaltenativ.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    762,28 kcal
  • Energi (kJ)
    3183,52 kJ
  • Fett
    35,28 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,85 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,60 g
  • Mättade fettsyror
    13,04 g
  • Fibrer
    8,02 g
  • Järn
    1,45 mg
  • Kalcium
    176,64 mg
  • Kalium
    453,95 mg
  • Kolesterol
    48 mg
  • Kolhydrater
    78,56 g
  • Disackarider
    2,16 g
  • Monosackarider
    0,48 g
  • Sackaros
    0,69 g
  • Magnesium
    59,69 mg
  • Natrium
    121,38 mg
  • Niacin
    2,38 mg
  • Protein
    28,17 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,27 mg
  • Vatten
    149,05 g
  • Vitamin B12
    0,09 µg
  • Vitamin B6
    0,48 mg
  • Vitamin C
    31,62 mg
  • Vitamin D
    0,12 µg
  • Vitamin E
    2,82 mg
  • Zink
    2,03 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning