
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ris800 g
- Råris200 g
- Olivolja2 msk
- Smetana500 g
- Grönsaksbuljong2 dl
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Koka upp ris enligt anvisningar på förpackning och behåll värmen.
2. Tillaga Pease bullar enligt anvisningar på förpackning. Efter tillagning trä på Peasebullarna på spätt, cirka 4st/spett.
3. Tillaga såsen genom att koka upp grönsaksbuljong, lägg i persilja, koka upp igen och lägg därefter i smetana. Låt koka ett par minuter för att sedan mixas med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
4. Riv grönkål och precis innan servering stek snabbt upp på hög värme så den behåller lite av sin krispighet.
Tips!
Servera gärna med lite färska örter och riven parmesan.
Pease bullar är ett enkelt sätt att byta ut de klassika köttbullarna till ett mer klimatsmart men också veganskt middagsaltenativ.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)762,28 kcal
- Energi (kJ)3183,52 kJ
- Fett35,28 g
- Enkelomättade fettsyror6,85 g
- Fleromättade fettsyror1,60 g
- Mättade fettsyror13,04 g
- Fibrer8,02 g
- Järn1,45 mg
- Kalcium176,64 mg
- Kalium453,95 mg
- Kolesterol48 mg
- Kolhydrater78,56 g
- Disackarider2,16 g
- Monosackarider0,48 g
- Sackaros0,69 g
- Magnesium59,69 mg
- Natrium121,38 mg
- Niacin2,38 mg
- Protein28,17 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,27 mg
- Vatten149,05 g
- Vitamin B120,09 µg
- Vitamin B60,48 mg
- Vitamin C31,62 mg
- Vitamin D0,12 µg
- Vitamin E2,82 mg
- Zink2,03 mg