Pease burgare med gröna tillbehör

Pease burgare med gröna tillbehör

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga Pease burgare enligt anvisningar på förpackning.

  2. 2.  Skiva gruka, zucchini och sautera alla grönskaerna, utan spenaten, i en panna eller på bleck i ugnen på 180° i 10 min.

  3. 3.  Rör om efter halva tiden och avsluta med att vända ner spenaten.

  4. 4. Blanda samma alla ingridienserna till vinägrettsåsen.

  5. 5. Serveta Pease burgare på ett täcke av de gröna grönskaerna och ringa över vinigrettsåsen.

    Tips!
    Toppa gärna med goda örter och servera med ett gott bröd därtill.

    En burgar rätt där de gröna tillbehören står i centrum. Den gröna salladen passar även bra till grillad lax. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    600,58 kcal
  • Energi (kJ)
    2520,46 kJ
  • Fett
    39,82 g
  • Enkelomättade fettsyror
    21,95 g
  • Fleromättade fettsyror
    7,46 g
  • Mättade fettsyror
    4,35 g
  • Fibrer
    8,46 g
  • Järn
    3,34 mg
  • Kalcium
    127,19 mg
  • Kalium
    842,51 mg
  • Kolhydrater
    15,37 g
  • Disackarider
    2,82 g
  • Monosackarider
    3,91 g
  • Sackaros
    2,47 g
  • Magnesium
    100,51 mg
  • Natrium
    8,95 mg
  • Niacin
    2,45 mg
  • Protein
    41,54 g
  • Riboflavin
    0,26 mg
  • Tiamin
    0,43 mg
  • Vatten
    284,85 g
  • Vitamin B6
    0,35 mg
  • Vitamin C
    73,52 mg
  • Vitamin E
    9,55 mg
  • Zink
    2,07 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning