Quorn burgare med lingonchutney

Pease burgare med lingonchutney

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Surdegsbröd
    800 g
  • Västerbottensost
    200 g
  • Romansallad
    500 g
  • Rapsolja till stekning
  • Karamelliserad lök:
  • Gula lökar
    4 st
  • Socker
    90 g
  • Smör
    50 g
  • Lingonchutney:
  • Lingon
    400 g
  • Socker
    200 g
  • Salt efter smak

TILLAGNING

  1. Lingonchutney

  2. Servera lite mixed fries till burgaren.

  3. Servera den här underbart goda och gröna burgaren som ett lakto-vegetariskt alternativ på hamburgermenyn. Enkelt recept med det lilla extra som passar till stora serveringar inom restaurang och storkök.

  4. 1.  Koka upp alla ingredienser till lingonchutney i en kastrull och låt småputtra under omrörning i ca 20 minuter. Låt svalna. Förvara i glasburk i kyl.


  5. Karamelliserad lök

  6. 1.  Skär lök i ½ cm tjocka ringar. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den gyllene brun. Tillsätt socker och låt det smälta.


  7. Pease burgare

  8. 1. Stek eller grilla Pease burgare på medelvärme i rapsolja, ca 3 min på varje sida.

  9. 2. Skiva ost i tjocka skivor och lägg på osten när du vänder burgaren så den får smälta.

  10. 3.  Montera burgarna med bröd, Pease burgare, romansallad, lök och lingonchutney.

  11. Tips!

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Energifördelning

    Produkter som inkluderas i receptet