
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Surdegsbröd800 g
- Västerbottensost200 g
- Romansallad500 g
- Rapsolja till stekning
- Karamelliserad lök:
- Gula lökar4 st
- Socker90 g
- Smör50 g
- Lingonchutney:
- Lingon400 g
- Socker200 g
- Salt efter smak
TILLAGNING
Lingonchutney
Servera lite mixed fries till burgaren.
Servera den här underbart goda och gröna burgaren som ett lakto-vegetariskt alternativ på hamburgermenyn. Enkelt recept med det lilla extra som passar till stora serveringar inom restaurang och storkök.
1. Koka upp alla ingredienser till lingonchutney i en kastrull och låt småputtra under omrörning i ca 20 minuter. Låt svalna. Förvara i glasburk i kyl.
Karamelliserad lök1. Skär lök i ½ cm tjocka ringar. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den gyllene brun. Tillsätt socker och låt det smälta.
Pease burgare1. Stek eller grilla Pease burgare på medelvärme i rapsolja, ca 3 min på varje sida.
2. Skiva ost i tjocka skivor och lägg på osten när du vänder burgaren så den får smälta.
3. Montera burgarna med bröd, Pease burgare, romansallad, lök och lingonchutney.
Tips!