Pease- och purjolökspaj

Pease- och purjolökspaj

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Purjolök
    200 g
  • Rapsolja
    3 msk
  • Tomatpuré
    2 msk
  • Grönsaksbuljong
    25 g
  • Vatten
    1 dl
  • Oregano
    1 msk
  • Salt och peppar
  • Topping:
  • Riven ost
    200 g
  • Crème fraiche
    5 dl
  • Sallad att toppa med:
  • Fänkål
    2 st
  • Rödlök
    100 g
  • Citronsaft
    0,50 dl
  • Coktailtomat
    200 g

TILLAGNING

  1. 1.  Skölj och strimla purjolök. Fräs purjolök i olja ihop med Pease färs. Tillsätt tomatpuré, buljongpulver, häll över vatten och låt det koka in. Krydda med oregano, salt och peppar.

  2. 2.  Bland riven ost med crème fraiche.

  3. 3.  Lägg vegansk Pease färs i Findus fiberpajskal och bred på ostkrämen.

  4. 4.  Värm i ugn i 180 grader, i ca 20 minuter.

  5. 5.  Skiva fänkål och rödlök tunnt (t.ex på en mandolin) och blanda med citronsaft. Dela tomater och vänd ner med övriga grönsaker

    Tips! 
    Önskar du en vegansk paj byter du ut ost och crème fraiche mot veganska alternativ.

    Servera Vegetarisk Pease- och purjolökspaj på lunchmenyn till restaurangens och caféets gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    728,02 kcal
  • Energi (kJ)
    3046,08 kJ
  • Fett
    55,19 g
  • Enkelomättade fettsyror
    16,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,90 g
  • Mättade fettsyror
    29,46 g
  • Fibrer
    7,63 g
  • Järn
    3,39 mg
  • Kalcium
    392,63 mg
  • Kalium
    834,21 mg
  • Kolesterol
    111,33 mg
  • Kolhydrater
    31,31 g
  • Disackarider
    3,19 g
  • Monosackarider
    5,75 g
  • Sackaros
    1,12 g
  • Magnesium
    68,19 mg
  • Natrium
    1715,11 mg
  • Niacin
    2,07 mg
  • Protein
    24,15 g
  • Riboflavin
    0,52 mg
  • Tiamin
    0,94 mg
  • Vatten
    287,55 g
  • Vitamin B12
    0,73 µg
  • Vitamin B6
    0,37 mg
  • Vitamin C
    42,04 mg
  • Vitamin D
    0,56 µg
  • Vitamin E
    4,94 mg
  • Zink
    6,06 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning