INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök200 g
- Vitlök, klyfta5 st
- Morrötter400 g
- Röd paprika400 g
- Olivolja3 msk
- Timjan, torkad1 msk
- Tomatpuré100 g
- Rökt paprika1 msk
- Sambal Oelek1 msk
- Salt10 g
- Svartpeppar, grovmalen2 g
- Basmatiris1 kg
- Soja- eller havregrädde6 hg
TILLAGNING
1. Skala och finahcka lök och vitlök.
2. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Strimla paprika.
3. Tillaga basmatiris.
4. Hetta upp olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn löken, vitlöken, paprikan, morötterna och Pease strimlor tillsammans med timjan.
5. Tillsätt tomatpuré, senap och havre- eller sojagrädde.
6. Koka Findus små ärter i 0,5-1 minuter.
7. Klart för servering!
Tips!
Toppa gärna med lite färsk timjan.
Denna veganska stroganoff gjord på Pease strimlor är hur god som helst och dessutom klimatsmart! Snabblagad och proteinrik rätt som mättar både barns och vuxnas magar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)768,30 kcal
- Energi (kJ)3220,01 kJ
- Fett12,33 g
- Enkelomättade fettsyror3,40 g
- Fleromättade fettsyror1,02 g
- Mättade fettsyror1,94 g
- Fibrer7,76 g
- Järn1,93 mg
- Kalcium126,70 mg
- Kalium546,30 mg
- Kolhydrater103,44 g
- Disackarider5,12 g
- Monosackarider6,51 g
- Sackaros2,73 g
- Magnesium63,55 mg
- Natrium59,44 mg
- Niacin2,82 mg
- Protein57,18 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten229,34 g
- Vitamin B60,80 mg
- Vitamin C107,38 mg
- Vitamin E2,45 mg
- Zink2,32 mg