Persikodoftande Quorngryta

Persikodoftande kycklinggryta

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 900 g
  • Curry
    15 g
  • Rapsolja
    1 msk
  • Vitlök, klyfta
    2 st
  • Sambal Oelek
    1 msk
  • Kranvatten
    5 dl
  • Kokosmjölk
    800 g
  • Mango chutney
    2 msk
  • Persikor
    400 g
  • Salt och peppar
  • Kranvatten
    1,20 liter
  • Bulgur
    600 g

TILLAGNING

  1. 1. Fräs kycklingbitarna lite lätt i olja med curry, sambal oelek och hackad vitlök.

  2. 2. Tillsätt strimlad paprika och låt fräsa ytterligare en stund. Häll på kokossmjölk samt vatten och låt puttra några minuter.

  3. 3. Tillsätt avrunna och skivade persikor, sojabönor och mango chutney.

  4. 4. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.

  5. 5. Koka bulgur enligt anvisningen.

  6. 6. Servera kycklinggrytan med bulgur.

  7. Tips!

  8. Servera gärna en grönsallad till kycklinggrytan.

  9. En smakrik gryta med ingredienser som persika, sambal oelek, sojabönor och kokosmjölk. Och inte minst Salladskyckling naturell som passar perfekt i mustiga grytor.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    435,45 kcal
  • Energi (kJ)
    1821,90 kJ
  • Fett
    23,89 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,42 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,72 g
  • Mättade fettsyror
    17,17 g
  • Fiber
    4 g
  • Järn
    2,56 mg
  • Kalcium
    66,16 mg
  • Kalium
    750,91 mg
  • Kolesterol
    61,20 mg
  • Kolhydrat
    22,51 g
  • Disackarider
    4,41 g
  • Monosackarider
    2,55 g
  • Sackaros
    4,36 g
  • Magnesium
    98,88 mg
  • Natrium
    434,20 mg
  • Niacin
    13,79 mg
  • Protein
    30,76 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,29 mg
  • Vatten
    384,82 g
  • Vitamin B12
    0,16 µg
  • Vitamin B6
    0,62 mg
  • Vitamin C
    10,66 mg
  • Vitamin D
    0,57 µg
  • Vitamin E
    2,10 mg
  • Zink
    1,90 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet