Quorn au vin

Quorn au vin

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Schalottenlök
    2 st
  • Vitlöksklyftor, finhackade
    3 st
  • Morötter
    2 st
  • Muscavadosocker
    2 msk
  • Lagerblad
    2 st
  • Grönsaksfond
    2 msk
  • Rött matlagningsvin
    7,50 dl
  • Champinjoner, i kvartar
    400 g
  • Steklökar
    400 g
  • Franska örter
    12 g
  • Maizenamjöl
    0,75 msk
  • Potatis
    1,50 kg
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar efter smak
  • Tillbehör
  • Kokt potatis

TILLAGNING

  1. Skala och skiva schalottenlök och morot och fräs med vitlök i smör. Tillsätt lagerblad, muscavadosocker och grönsaksfond.

  2. Häll på hälften av vinet och koka upp. Sänk värmen och låt grytan puttra i ca 15 minuter.

  3. Tillsätt resten av vinet och koka 15 minuter till.

  4. Lägg i Quornbitar i grytan. Koka upp.

  5. Torrstek champinjoner och steklökarna till halva sin storlek, tillsätt sedan smör. Lägg ner dem i grytan.

  6. Smaka av med salt, peppar och franska örter. Red av med maizena till önskad konsistens. Servera med kokt potatis.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    345,81 kcal
  • Energi (kJ)
    1446,35 kJ
  • Fett
    2,63 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,71 g
  • Fleromättade fettsyror
    2 g
  • Mättade fettsyror
    0,68 g
  • Fibrer
    10,77 g
  • Järn
    1,84 mg
  • Kalcium
    100,91 mg
  • Kalium
    1056,20 mg
  • Kolhydrater
    46,27 g
  • Disackarider
    4,69 g
  • Monosackarider
    5,07 g
  • Sackaros
    4,69 g
  • Magnesium
    94,18 mg
  • Natrium
    354,88 mg
  • Niacin
    5,01 mg
  • Protein
    19,41 g
  • Riboflavin
    0,54 mg
  • Tiamin
    1,39 mg
  • Vatten
    381,29 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,56 mg
  • Vitamin C
    46,83 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    0,25 mg
  • Zink
    8,86 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet