Quorn bratwurst med ajvar- och surkålsröra

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Rör samman majonnäs med ajvar, surkål och peppar.

  2. 2. Stek Quorn Bratwurst enligt anvisningar på förpackningen.

  3. 3. Lägg grönsakerna på ett bleck och vänd runt med olja, persilja, salt och peppar. Koka sedan grönsaksblandningen på kokläge 100 grader i 1-2 min.

  4. 4. Skiva Bratwursten på snedden i två delar.

  5. 5. Rosta skivor av surdegsbröd i ugnen på 220 grader tills de fått fin gyllenbrun färg. 

  6. 5. Servera grönsaksblandningen och ajvar- och surkålsröran tillsammans med bratwursten på tallrik eller fat med surdegsbrödet vid sidan om.

  7. Tips!

  8. Quorn har många produkter som gör det enklare att servera ett grönt julbord. Se Quorns övriga vegetariska sortiment för tips och inspiration!

  9. Denna lakto-ovo-vegetariska Quorn Bratwurst är så nära en bratwurst du kan komma. Servera med en ajvar- och surkålsröra, en twist på en klassisker som kommer passa perfekt till denna korv!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    417,39 kcal
  • Energi (kJ)
    1746,48 kJ
  • Fett
    22,38 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,75 g
  • Fleromättade fettsyror
    13,26 g
  • Mättade fettsyror
    2,49 g
  • Fibrer
    9,69 g
  • Järn
    2,09 mg
  • Kalcium
    85,87 mg
  • Kalium
    396,18 mg
  • Kolesterol
    24,80 mg
  • Kolhydrater
    31,34 g
  • Disackarider
    4,39 g
  • Monosackarider
    2,63 g
  • Sackaros
    2,31 g
  • Magnesium
    65,58 mg
  • Natrium
    930,43 mg
  • Niacin
    1,92 mg
  • Protein
    18,13 g
  • Riboflavin
    0,44 mg
  • Tiamin
    1,24 mg
  • Vatten
    188,52 g
  • Vitamin B12
    0,47 µg
  • Vitamin B6
    0,34 mg
  • Vitamin C
    29,74 mg
  • Vitamin E
    2,87 mg
  • Zink
    7,88 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet