Kycklinggryta med rotfrukter & ris
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 950 g
- Skysås
- Grönsaksbuljong1 dl
- Vatten650 g
- Soya15 g
- Rapsolja20 g
- Majsstärkelse20 g
- Salt och peppar8 g
- Vatten800 g
- Basmatiris400 g
TILLAGNING
1. Stek kycklingen och grytgrönsaker i en het stekpanna.
2. Lägg kyckligen och grytgrönsakerna på ett bleck.
3. Gör skysås av stekskyn från kycklingen och grytgrönsakerna. Tillsätt grönsaksbuljong, rapsolja och kinesisk soya. Red ut med majzena.
4. Häll över skysåsen över kycklingen och grytgrönsakerna och servera.
5. Givetvis kan du servera rätten med sina ingredienser var för sig.
5. Koka basmatiriset och servera tillsammans med kycklinggrytan.
Tips!
Byt ut kinesisk soya mot glutenfria alternativ så passar rätten fler.
Salladskyckling naturell, med sin naturella smak, är ett perfekt alternativ som passar både till kalla sallader och varma grytor.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)336,55 kcal
- Energi (kJ)1409,47 kJ
- Fett5,18 g
- Enkelomättade fettsyror2,36 g
- Fleromättade fettsyror1,44 g
- Mättade fettsyror0,99 g
- Fiber2,13 g
- Järn0,95 mg
- Kalcium40,77 mg
- Kalium552,41 mg
- Kolesterol64,60 mg
- Kolhydrat39,19 g
- Disackarider0,72 g
- Monosackarider1 g
- Sackaros0,69 g
- Magnesium57,54 mg
- Natrium794,21 mg
- Niacin13,73 mg
- Protein32,21 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,30 mg
- Vatten309,04 g
- Vitamin B120,17 µg
- Vitamin B60,88 mg
- Vitamin C25,60 mg
- Vitamin D0,60 µg
- Vitamin E1,29 mg
- Zink1,68 mg