Quorn med aprikosris och kålfärs

Quorn med aprikosris och kålfräs

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Skär aprikoserna i grova bitar, fräs tillsammans med riset och gurkmejan i lite olja i en vid kastrull.
    Tillsätt vatten och buljong och låt det koka färdigt på låg temperatur.

    Strimla salladskål och lök. Bryn tillsammans med quornstrimlorna och kryddorna i lite olja. Vid slutet addera rotfruktsstrimlorna och purjolöken, smaka av med salt och cayennepeppar.

    Rör ihop chutneyyoghurten och smaka av med salt och peppar.

    Tips: Servera med färsk lime och Naanbröd vid sidan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    486,28 kcal
  • Energi (kJ)
    2034,59 kJ
  • Fett
    15,46 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,46 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,47 g
  • Mättade fettsyror
    3,41 g
  • Fibrer
    6,29 g
  • Järn
    1,23 mg
  • Kalcium
    116,95 mg
  • Kalium
    432,50 mg
  • Kolesterol
    9,60 mg
  • Kolhydrater
    64,31 g
  • Disackarider
    4,35 g
  • Monosackarider
    4,88 g
  • Sackaros
    3,31 g
  • Magnesium
    66,35 mg
  • Natrium
    685,03 mg
  • Niacin
    1,79 mg
  • Protein
    18,76 g
  • Riboflavin
    0,36 mg
  • Tiamin
    1,08 mg
  • Vatten
    313,01 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,47 mg
  • Vitamin C
    18,97 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    3,31 mg
  • Zink
    7,43 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet