Quorn med aprikosris och kålfärs

Quorn med aprikosris och kålfräs

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Skär aprikoserna i grova bitar, fräs tillsammans med riset och gurkmejan i lite olja i en vid kastrull.


  2. 2. Tillsätt vatten och buljong och låt det koka färdigt på låg temperatur.

    3. Strimla salladskål och lök.

  3. 4. Bryn tillsammans med Quorn bitarna och kryddorna i lite olja. Vid slutet addera rotfruktsstrimlorna och purjolöken, smaka av med salt och cayennepeppar.

    5. Rör ihop chutneyyoghurten och smaka av med salt och peppar.

    Tips!

  4. Servera med färsk lime och Naanbröd vid sidan.

  5. En trevlig rätt som bjuder på många olika smaker. Ett härligt aprikosris smaksatt med gurkmeja som serveras till en kålfärs med salladskål och Quorn Bitar. Toppa med en fräsch mangochutney-yoghurt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    486,28 kcal
  • Energi (kJ)
    2034,59 kJ
  • Fett
    15,46 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,46 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,47 g
  • Mättade fettsyror
    3,41 g
  • Fibrer
    6,29 g
  • Järn
    1,23 mg
  • Kalcium
    116,95 mg
  • Kalium
    432,50 mg
  • Kolesterol
    9,60 mg
  • Kolhydrater
    64,31 g
  • Disackarider
    4,35 g
  • Monosackarider
    4,88 g
  • Sackaros
    3,31 g
  • Magnesium
    66,35 mg
  • Natrium
    685,03 mg
  • Niacin
    1,79 mg
  • Protein
    18,76 g
  • Riboflavin
    0,36 mg
  • Tiamin
    1,08 mg
  • Vatten
    313,01 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,47 mg
  • Vitamin C
    18,97 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    3,31 mg
  • Zink
    7,43 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet