Quornfilé med currysås och ris

Quornfilé med currysås och ris

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Värm quornfiléerna enligt anvisning på förpackningen.
    Stek löken i oljan tills den är mjuk. Tillsätt sedan currypulvret och låt steka med i ca 1 min.
    Pudra över mjöl och rör runt för att slippa klumpar.
    Häll på mjölken, grädden och tillsätt grönsaksbuljongen. Låt koka ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar. Servera med ris och gröna ärter.

    Tips.

    Addera grönsaker och en örtolja i riset för en trevligare presentation.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    637,88 kcal
  • Energi (kJ)
    2669,20 kJ
  • Fett
    16,89 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,40 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,73 g
  • Mättade fettsyror
    7,80 g
  • Fibrer
    12,44 g
  • Järn
    3,68 mg
  • Kalcium
    325,22 mg
  • Kalium
    831,45 mg
  • Kolesterol
    31,12 mg
  • Kolhydrater
    83,56 g
  • Disackarider
    8,79 g
  • Monosackarider
    1,73 g
  • Sackaros
    4,25 g
  • Magnesium
    124,65 mg
  • Natrium
    430,67 mg
  • Niacin
    6,44 mg
  • Protein
    30,83 g
  • Riboflavin
    0,66 mg
  • Tiamin
    2,04 mg
  • Vatten
    273,44 g
  • Vitamin B12
    0,89 µg
  • Vitamin B6
    0,73 mg
  • Vitamin C
    42,19 mg
  • Vitamin D
    0,84 µg
  • Vitamin E
    1,12 mg
  • Zink
    11,57 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet