Selleristick med ärthummus och dillkrutonger

Selleristick med ärthommus och dillkrutonger

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Selleristick och grönsaker robust:
    Värm selleristick och grönsaker robust med svartrot enligt anvisning på förpackningen.

    Krutonger:
    Vänd runt krutongerna med dillen och lite salt.

    Ärthommus:
    Tina ärterna. Mixa samtliga ingredienser till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.

    Vid servering vänd runt grönsaksblandningen med en färgglad mixsallad.

    Tips. Använd med fördel en citronolja.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    367,99 kcal
  • Energi (kJ)
    1547,80 kJ
  • Fett
    19,81 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,49 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,08 g
  • Mättade fettsyror
    1,65 g
  • Fibrer
    13,52 g
  • Järn
    1,59 mg
  • Kalcium
    73,04 mg
  • Kalium
    398,95 mg
  • Kolhydrater
    35,48 g
  • Monosackarider
    0,01 g
  • Magnesium
    29,70 mg
  • Natrium
    0,10 mg
  • Niacin
    1,62 mg
  • Protein
    11,04 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    0,18 g
  • Vitamin C
    19,07 mg
  • Zink
    0,66 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet