Selleristick med timjansdoftande linssallad och currydipp

Selleristick med timjansdoftande linssallad och currydipp

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Linssallad
  • Gröna linser, kokta
    300 g
  • Röda linser, kokta
    300 g
  • Tomater, tärnade
    150 g
  • Lök röd
    150 g
  • Lök gul
    150 g
  • Dressing
  • Timjan
    2 g
  • Örtsalt
  • Citronjuice, konc
    30 ml
  • Olivolja
    1 dl
  • Svartpeppar grovmald
  • Kall sås
  • Yoghurt
    7 dl
  • Curry
    3 g
  • Honung
    30 g
  • Vitpeppar
  • Ris, okokt
    800 g
  • Salt

TILLAGNING

  1. Selleristick
    Värm enligt anvisning på förpackning alt. se tips.

    Linssallad
    Blanda ingredienserna till dressingen. Smaksätt. Blanda kokta linser, tomater och lök.
    Häll över dressingen och rör om försiktigt. Låt stå kallt ett par timmar före servering.

    Currydipp
    Blanda ingredienserna. Smaksätt med salt och vitpeppar. Servera till selleristick och linssalladen.

    Servera rätten tillsammans med ris.

    Tips.

    Stek med fördel selleristicksen i en panna med smör för en fin färg och en krispig yta.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    533,60 kcal
  • Energi (kJ)
    2232,58 kJ
  • Fett
    12,87 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,46 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,50 g
  • Mättade fettsyror
    3,02 g
  • Fibrer
    9,37 g
  • Järn
    3,15 mg
  • Kalcium
    266,71 mg
  • Kalium
    739,08 mg
  • Kolesterol
    7,35 mg
  • Kolhydrater
    83,17 g
  • Disackarider
    4,65 g
  • Monosackarider
    4,24 g
  • Sackaros
    2,50 g
  • Magnesium
    74,91 mg
  • Natrium
    197,93 mg
  • Niacin
    4,79 mg
  • Protein
    15,73 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,37 mg
  • Vatten
    208,26 g
  • Vitamin B12
    0,17 µg
  • Vitamin B6
    0,74 mg
  • Vitamin C
    11,12 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    2,03 mg
  • Zink
    2,18 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet