
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Linssallad
- Gröna linser, kokta300 g
- Röda linser, kokta300 g
- Tomater, tärnade150 g
- Lök röd150 g
- Lök gul150 g
- Dressing
- Timjan2 g
- Örtsalt
- Citronjuice, konc30 ml
- Olivolja1 dl
- Svartpeppar grovmald
- Kall sås
- Yoghurt7 dl
- Curry3 g
- Honung30 g
- Vitpeppar
- Ris, okokt800 g
- Salt
TILLAGNING
- Selleristick
Värm enligt anvisning på förpackning alt. se tips.
Linssallad
Blanda ingredienserna till dressingen. Smaksätt. Blanda kokta linser, tomater och lök.
Häll över dressingen och rör om försiktigt. Låt stå kallt ett par timmar före servering.
Currydipp
Blanda ingredienserna. Smaksätt med salt och vitpeppar. Servera till selleristick och linssalladen.
Servera rätten tillsammans med ris.
Tips.
Stek med fördel selleristicksen i en panna med smör för en fin färg och en krispig yta.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)533,60 kcal
- Energi (kJ)2232,58 kJ
- Fett12,87 g
- Enkelomättade fettsyror7,46 g
- Fleromättade fettsyror1,50 g
- Mättade fettsyror3,02 g
- Fibrer9,37 g
- Järn3,15 mg
- Kalcium266,71 mg
- Kalium739,08 mg
- Kolesterol7,35 mg
- Kolhydrater83,17 g
- Disackarider4,65 g
- Monosackarider4,24 g
- Sackaros2,50 g
- Magnesium74,91 mg
- Natrium197,93 mg
- Niacin4,79 mg
- Protein15,73 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,37 mg
- Vatten208,26 g
- Vitamin B120,17 µg
- Vitamin B60,74 mg
- Vitamin C11,12 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E2,03 mg
- Zink2,18 mg