Sommargrönsaker

Sommargrönsaker med gremolata

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Sommargrönsaker enligt anvisning.

  2. 2. Mixa ihop finskuren persilja, rivet skal från citronerna och finhackad lök till en gremolata.

  3. 3. Häll över grönsakerna.

  4. 4. Strö örtkrutonger över blandningen.

  5. Tips!

  6. Toppa grönsaksblandningen med en extra fin olivolja.

  7. Sommargrönsaker med gremolata är ett gott komplement till salladsbuffén. Den italienska kryddblandningen ger de söta grönsakerna en härlig frisk smak. Servera till lax eller torsk.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    45,06 kcal
  • Energi (kJ)
    188,49 kJ
  • Fett
    0,38 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,02 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,19 g
  • Mättade fettsyror
    0,08 g
  • Fiber
    2,18 g
  • Järn
    1 mg
  • Kalcium
    59,94 mg
  • Kalium
    164,10 mg
  • Kolhydrat
    6,92 g
  • Disackarider
    1,07 g
  • Monosackarider
    0,56 g
  • Sackaros
    1,07 g
  • Magnesium
    15,90 mg
  • Natrium
    27,24 mg
  • Niacin
    0,63 mg
  • Protein
    2,32 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    65,58 g
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    22,05 mg
  • Vitamin E
    0,26 mg
  • Zink
    0,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet