Tacogratäng med Quornfärs

Tacogratäng med Quornfärs

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 800 g
  • Potatis, skivad
    1 kg
  • Matolja
    0,50 dl
  • Gul lök
    200 g
  • Vitlöksklyftor
    2 st
  • Vatten
    4 dl
  • Chilisås
    1,25 dl
  • Krossade tomater
    800 g
  • Tacokrydda
    1,50 dl
  • Créme fraiche
    5 dl
  • Philadelphiaost
    750 g
  • Purjolök, strimlad
    0,50 kg
  • Ost, riven
    500 g

TILLAGNING

  1. Hetta upp olja och fräs lök och vitlök, tillsätt färsen och tacokrydda. Häll på krossad tomat, vatten och chilisås och smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda ca 15-20 min.

  2. Portionera upp i bleck.

  3. Blanda créme fraiche och philadelphiaost och bred toppingen på färs och skivad potatis.

  4. Toppa gratängen med strimlad purjolök och riven ost.

  5. Sätt ugn på 160°C ca 40 min. Testa så potatisen är mjuk.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    797,34 kcal
  • Energi (kJ)
    3336,27 kJ
  • Fett
    55,09 g
  • Enkelomättade fettsyror
    14,75 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,55 g
  • Mättade fettsyror
    32,65 g
  • Fibrer
    9 g
  • Järn
    2,21 mg
  • Kalcium
    557,22 mg
  • Kalium
    1139,44 mg
  • Kolesterol
    142,97 mg
  • Kolhydrater
    37,68 g
  • Disackarider
    5,46 g
  • Monosackarider
    8,02 g
  • Sackaros
    2,43 g
  • Magnesium
    99,49 mg
  • Natrium
    1069,10 mg
  • Niacin
    3,74 mg
  • Protein
    34,44 g
  • Riboflavin
    0,67 mg
  • Tiamin
    1,18 mg
  • Vatten
    432,12 g
  • Vitamin B12
    1,20 µg
  • Vitamin B6
    0,62 mg
  • Vitamin C
    53,19 mg
  • Vitamin D
    0,22 µg
  • Vitamin E
    4,36 mg
  • Zink
    9,27 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet