Thaigryta med röd curry och mango

Thaigryta med röd curry och mango

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Värm oljan i en wokpanna eller stor gryta. Tillsätt röd currypasta och fräs upp den tillsammans med chilin. Häll i kokosmjölk och koka upp  Tillsätt socker, citrongräs, en nypa salt och sojasås. Tillsätt Quornbitarna och låt sjuda i 10 minuter. 

  2. Tillsätt mango och koka upp igen innan rätten serveras.  Ta bort citrongräset och dekorera med koriander. Servera med ris.  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    353,91 kcal
  • Energi (kJ)
    1480,83 kJ
  • Fett
    21,67 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,45 g
  • Mättade fettsyror
    16,94 g
  • Fibrer
    7,39 g
  • Järn
    2,36 mg
  • Kalcium
    69,83 mg
  • Kalium
    489,39 mg
  • Kolhydrater
    19,44 g
  • Disackarider
    6,94 g
  • Monosackarider
    3,71 g
  • Sackaros
    6,94 g
  • Magnesium
    77,25 mg
  • Natrium
    808,85 mg
  • Niacin
    1,52 mg
  • Protein
    17,15 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    1,27 mg
  • Vatten
    189,86 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,21 mg
  • Vitamin C
    30,90 mg
  • Vitamin E
    1,32 mg
  • Zink
    8,71 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet