Thaigryta med röd curry och mango

Thaigryta med röd curry och mango

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 1 kg
  • Chili, hackad
    30 g
  • Röd currypasta
    50 g
  • Kokosmjölk
    800 ml
  • Råsocker
    0,50 dl
  • Citrongräs, släng de yttre sega bladen
    300 g
  • Mangobitar
    350 g
  • Sojasås
    50 g
  • Färsk Koriander
    12 g
  • Salt
  • Raosolja till stekning
  • Tillbehör
  • Broccoli
  • Ris

TILLAGNING

  1. 1. Värm oljan i en wokpanna eller stor gryta.

  2. En röd curry med kyckling och mango som är full av smaker. Hetta, sötma och syra. En rätt som passar väl att laga till många. Funkar utmärkt på lunchmenyn eller att servera i matsalen.

  3. 2. Tillsätt röd currypasta och fräs upp den tillsammans med chilin.

  4. 3. Häll i kokosmjölk och koka upp.

  5. 4. Tillsätt socker, citrongräs, en nypa salt och sojasås.

  6. 5. Tillsätt kycklingen och låt sjuda i 10 minuter. 

  7. 6. Tillsätt mango och koka upp igen innan rätten serveras.

  8. 7. Ta bort citrongräset och servera med ris.

  9. Tips!

  10. Toppa curryn med hackad koriander.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    383,91 kcal
  • Energi (kJ)
    1606,33 kJ
  • Fett
    22,07 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,14 g
  • Mättade fettsyror
    17,08 g
  • Fiber
    2,59 g
  • Järn
    2,12 mg
  • Kalcium
    47,03 mg
  • Kalium
    722,38 mg
  • Kolesterol
    68 mg
  • Kolhydrat
    14,44 g
  • Disackarider
    6,94 g
  • Monosackarider
    2,91 g
  • Sackaros
    6,98 g
  • Magnesium
    73,75 mg
  • Natrium
    625,85 mg
  • Niacin
    14,22 mg
  • Protein
    30,92 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,26 mg
  • Vatten
    184,99 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    0,74 mg
  • Vitamin C
    30,90 mg
  • Vitamin D
    0,63 µg
  • Vitamin E
    2,12 mg
  • Zink
    1,54 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet