Tikka masala

Tikka Masala

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gula lökar, rivna
    2 st
  • Röd paprikor, fint tärnade
    2 st
  • Vitlöksklyftor
    4 g
  • Tikka masala kryddpasta
    85 g
  • Passerade tomater
    1 kg
  • Grönsaksbuljong, tärningar
    20 g
  • Färsk Koriander, finahackad
    12 g
  • Yoghurt naturell
    500 g
  • Rapsolja till stekning
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Tillbehör
  • Naanbröd
  • Basmatiris

TILLAGNING

  1. Häll de passerade tomaterna och  buljongen i en gryta och låt koka i 8-10 minuter. Tillsätt en nypa socker vid behov för att neutralisera oönskad syra.

  2. Värm under tiden olja i en stekpanna och stek den röda paprikan i 2–3 minuter. Rör i lök, Quornbitar, vitlök och Tikka Masala-kryddpasta och fortsätt att steka i ytterligare 5–6 minuter.

  3. Tillsätt passerade tomater och grönsaksbuljong och koka upp. Tillaga i ytterligare 2 minuter. Rör i koriander och yoghurt.

  4. Servera med naanbröd och ris.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    206,29 kcal
  • Energi (kJ)
    861,88 kJ
  • Fett
    6,74 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,04 g
  • Mättade fettsyror
    1,97 g
  • Fibrer
    7,14 g
  • Järn
    1,24 mg
  • Kalcium
    108,10 mg
  • Kalium
    597,64 mg
  • Kolesterol
    5,10 mg
  • Kolhydrater
    15,61 g
  • Disackarider
    1,66 g
  • Monosackarider
    6,69 g
  • Sackaros
    0,31 g
  • Magnesium
    61,45 mg
  • Natrium
    707,64 mg
  • Niacin
    1,66 mg
  • Protein
    17,23 g
  • Riboflavin
    0,41 mg
  • Tiamin
    1,28 mg
  • Vatten
    250,98 g
  • Vitamin B12
    0,42 µg
  • Vitamin B6
    0,33 mg
  • Vitamin C
    52,63 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    2,42 mg
  • Zink
    8,42 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet