Tortillarullar med Quornbitar och kikärtscurry

Tortillarullar med Quornbitar & kikärtscurry

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. TORTILLARULLAR

  2. Fräs/fritera hackad vitlök i olja några minuter tills den är gyllenbrun. Lägg i Quornbitarna och fräs ytterligare någon minut. Glanda i kryddmix, tacosås, soltorkade tomater, vin och crème fraiche. Låt koka ett par minuter. Häll i wokgrönsakerna och låt det koka upp. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.

  3. KIKÄRTSCURRY

  4. Fräs köksmästarblandningen hastigt i lite olja. Blanda i hackade äpplen, kikärtor och curry. Fräs ytterligare en stund och rör ner chilisås, yoghurt, örter och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp lätt. Servera rätten likt en tacobuffé samt med en härlig sallad till.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    665,54 kcal
  • Energi (kJ)
    2785,25 kJ
  • Fett
    24,74 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,25 g
  • Mättade fettsyror
    12,26 g
  • Fibrer
    13 g
  • Järn
    3,59 mg
  • Kalcium
    211,49 mg
  • Kalium
    1034,79 mg
  • Kolesterol
    46,30 mg
  • Kolhydrater
    77,59 g
  • Disackarider
    6,50 g
  • Monosackarider
    8,22 g
  • Sackaros
    4,05 g
  • Magnesium
    102,91 mg
  • Natrium
    1975,71 mg
  • Niacin
    2,60 mg
  • Protein
    26,01 g
  • Riboflavin
    0,46 mg
  • Tiamin
    1,23 mg
  • Vatten
    296,79 g
  • Vitamin B12
    0,37 µg
  • Vitamin B6
    0,53 mg
  • Vitamin C
    25,33 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    3,53 mg
  • Zink
    8,18 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet