Veggie boulette i krämig tomatsås

Veggie boulette i krämig tomatsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ris, okokt
    800 g
  • TOMATSÅS
  • morötter
    5 st
  • gula lökar
    2 st
  • röda paprikor
    2 st
  • Olivolja
    3 msk
  • Kokosmjölk
    6 dl
  • Curry paste
    40 g
  • Salt och peppar
  • Krossade tomater
    1,20 kg
  • Kranvatten
    5 dl
  • Matlagningsyoghurt
    2 dl

TILLAGNING

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning.

  2. TOMATSÅS

  3. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

  4. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Fräs olja ett par minuter. Rör ner currypastan och fräs ytterligare ca 3 minuter.

  5. Tillsätt kokosmjölk, tomater och vatten. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner yoghurteni grytan och låt den bli varm.

  6. Värm Veggie bouletterna enligt anvisning på förpackningen och lägg sedan i såsen.

  7. Servera med kokt ris.

  8. Ett gott, nyttigt och grönt alternativ gjort på soja.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    716,16 kcal
  • Energi (kJ)
    2996,68 kJ
  • Fett
    28,50 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,77 g
  • Mättade fettsyror
    14,78 g
  • Fiber
    10,92 g
  • Järn
    4,39 mg
  • Kalcium
    287,21 mg
  • Kalium
    1086,95 mg
  • Kolesterol
    4,80 mg
  • Kolhydrat
    80,68 g
  • Disackarider
    5,46 g
  • Monosackarider
    8,47 g
  • Sackaros
    3,10 g
  • Magnesium
    121,59 mg
  • Natrium
    262,57 mg
  • Niacin
    6,86 mg
  • Protein
    28,50 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    1,17 mg
  • Vatten
    375,49 g
  • Vitamin B12
    0,05 µg
  • Vitamin B6
    0,84 mg
  • Vitamin C
    59,13 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    7,80 mg
  • Zink
    2,27 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet