Juliga Quornfärsbullar med rödbetsslaw

Veggie färsbullar med rödbetsslaw

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Blanda samman havregryn, vatten och ägg och låt svälla ca 4-5 minuter.

  2. Ovo-vegetariska färsbullar gjorda med Veggie - ett sojaprotein. Perfekta färsbullar till julbuffén. Mycket smak och smidig tillagning. De kommer att uppskattas av både barn och vuxna!

  3. 2. Blanda i Veggie färs, soja och kryddor till en jämn smet och forma till bullar eller biffar.

  4. 3. Stek i rapsolja elller smör.

  5. Rödbetsslaw

  6. 1. Mixa tinade rödbetor med lök och kummin till en jämn smet.

  7. 2. Blanda rödbetsmixen med yoghurt, majonnäs och senap.

  8. 3. Blanda i strimlad vitkål och smaka av med salt och peppar.

  9. Tips!

  10. Servera på ett stort fat till julbuffén.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    370,52 kcal
  • Energi (kJ)
    1550,38 kJ
  • Fett
    19,05 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,39 g
  • Fleromättade fettsyror
    9,36 g
  • Mättade fettsyror
    2,51 g
  • Fibrer
    12,17 g
  • Järn
    5,41 mg
  • Kalcium
    209,74 mg
  • Kalium
    649,15 mg
  • Kolesterol
    94,05 mg
  • Kolhydrater
    16,99 g
  • Disackarider
    2,85 g
  • Monosackarider
    4,65 g
  • Sackaros
    2,64 g
  • Magnesium
    179,83 mg
  • Natrium
    674,58 mg
  • Niacin
    2,56 mg
  • Protein
    27,01 g
  • Riboflavin
    0,47 mg
  • Tiamin
    0,72 mg
  • Vatten
    232,01 g
  • Vitamin B12
    0,47 µg
  • Vitamin B6
    0,63 mg
  • Vitamin C
    38,09 mg
  • Vitamin D
    0,35 µg
  • Vitamin E
    5,76 mg
  • Zink
    3,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet