Veggie färs lasagne med spenat

Veggie färs lasagne med spenat

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 1 kg
  • Fetaost
    200 g
  • Matlagningsgrädde
    1 liter
  • Gratäng ost
    300 g
  • Krossad tomat
    500 g
  • Gul lök
    2 st
  • Smör
  • Vitlök, klyftor
    4 st
  • Lasagneplattor
    900 g
  • Svartpeppar malen

TILLAGNING

  1. Stek sojafärsen i smör tillsammans med hackad lök och vitlök. Häll i den krossade tomaten och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
    Smula ner hälften av fetaosten tillsammans med avrunnen spenat. Smaka av med salt och svartpeppar.
    Värm mellangrädden och smält i osten. Varvar köttfärsblandningen med spenat/fetaost och lasagneplattor. Avsluta med sista ostsåsen och smula sen över resterande fetaost.
    Grädda i ugn i 200 grader 25-30 minuter tills fin färg har uppnåtts.

  2. Ett gott, nyttigt och grönt alternativ gjort på soja.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    896,67 kcal
  • Energi (kJ)
    3751,61 kJ
  • Fett
    36,97 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,49 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,87 g
  • Mättade fettsyror
    19,31 g
  • Fibrer
    12,82 g
  • Järn
    7,63 mg
  • Kalcium
    730,63 mg
  • Kalium
    1439,50 mg
  • Kolesterol
    85,50 mg
  • Kolhydrater
    86,59 g
  • Disackarider
    5,08 g
  • Monosackarider
    3,59 g
  • Sackaros
    0,83 g
  • Magnesium
    284,64 mg
  • Natrium
    678,40 mg
  • Niacin
    5,12 mg
  • Protein
    47,60 g
  • Riboflavin
    0,90 mg
  • Tiamin
    0,82 mg
  • Vatten
    340,22 g
  • Vitamin B12
    1,22 µg
  • Vitamin B6
    0,83 mg
  • Vitamin C
    62,92 mg
  • Vitamin D
    0,12 µg
  • Vitamin E
    8,25 mg
  • Zink
    6,03 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet