Vegetarisk färsgratäng med Quornfärs

Gratäng med Veggie färs

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Mos

  2. Tips!

  3. Smula lite getost över mosen innan gratinering i ugnen.

  4. Lakto-vegetarisk gratäng med Veggie färs. Ett bra alternativ till en vegetarisk kost. Passar såväl på lunchmenyn som cafémenyn. Variera och addera grönsaker efter tycke och smak.

  5. 1. Skala och skiva potatisen i grova skivor och koka den mjukt.

  6. 2. Värm mjölk, smör och plasternackspurén. Pressa potatisen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

  7. Färsblandning

  8. 1. Hacka löken och fräs tillsammans med Veggie färs och timjan.

  9. 2. Häll på krossade tomater, tomatpuré, ärter och morötterna. Låt sjuda några minuter och smaksätt med salt, peppar och lite socker.

  10. 3. Lägg färsblandningnen i botten på en smord ugnsform eller bleck.

  11. 4. Spritsa alternativt lägg över moset.

  12. 5. Tillaga i ugnen på 190 C i ca 20-25 min. För en gyllenbrun yta så öka temperaturen de sista minuterna.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    397,30 kcal
  • Energi (kJ)
    1662,23 kJ
  • Fett
    11,78 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,30 g
  • Mättade fettsyror
    3,96 g
  • Fiber
    13,63 g
  • Järn
    4,69 mg
  • Kalcium
    178,57 mg
  • Kalium
    1252,85 mg
  • Kolesterol
    54,97 mg
  • Kolhydrat
    43,44 g
  • Disackarider
    6,32 g
  • Monosackarider
    4,57 g
  • Sackaros
    5,06 g
  • Magnesium
    161,69 mg
  • Natrium
    400,89 mg
  • Niacin
    6,57 mg
  • Protein
    22,28 g
  • Riboflavin
    0,42 mg
  • Tiamin
    0,64 mg
  • Vatten
    343,98 g
  • Vitamin B12
    0,33 µg
  • Vitamin B6
    0,80 mg
  • Vitamin C
    61,64 mg
  • Vitamin D
    0,45 µg
  • Vitamin E
    4,76 mg
  • Zink
    2,75 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet