Veggie färsgratäng

Veggie färsgratäng

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Mos

  2. Ett gott, nyttigt och grönt alternativ gjort på soja.

  3. Skala och skiva potatisen i grova skivor och koka den mjukt.

  4. Värm mjölk, smör och plasternackspurén. Pressa potatisen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av  med salt och peppar.

  5. Färsblandning

  6. Hacka löken och fräs tillsammans med Veggie färs och timjan.

  7. Häll på krossade tomater, tomatpuré och ärter och morötterna. Låt sjuda några minuter och smaksätt med salt, peppar och lite socker.

  8. Lägg färsblandningnen i botten på en smord ugnsform/bleck.

  9. Spritsa alternativt lägg över moset. Sätt ugnen på 190C i ca 20-25 min. För en gyllenbrun yta så öka temperaturen de sista minuterna.

  10. Tips! Smula lite getost över mosen innan gratnering i ugnen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    401,04 kcal
  • Energi (kJ)
    1677,87 kJ
  • Fett
    11,79 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,30 g
  • Mättade fettsyror
    3,96 g
  • Fibrer
    13,76 g
  • Järn
    4,75 mg
  • Kalcium
    181,24 mg
  • Kalium
    1276,15 mg
  • Kolesterol
    54,97 mg
  • Kolhydrater
    44,13 g
  • Disackarider
    6,34 g
  • Monosackarider
    4,81 g
  • Sackaros
    5,09 g
  • Magnesium
    163,05 mg
  • Natrium
    401,98 mg
  • Niacin
    6,66 mg
  • Protein
    22,43 g
  • Riboflavin
    0,43 mg
  • Tiamin
    0,64 mg
  • Vatten
    348,55 g
  • Vitamin B12
    0,33 µg
  • Vitamin B6
    0,81 mg
  • Vitamin C
    63,56 mg
  • Vitamin D
    0,45 µg
  • Vitamin E
    4,86 mg
  • Zink
    2,77 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet