Veggie korv med potatis- och blomkålssallad och hemlagad ketchup

Veggie korv med potatis- och blomkålssallad och hemlagad ketchup

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • POTATIS & BLOMKÅLSSALLAD
  • Potatis, kokt
    750 g
  • Blomkål
    750 g
  • Gräddfil
    3,50 dl
  • Dijonsenap
    2 msk
  • ev toppa med 1dl kapris/20 port
  • salt och peppar
  • KETCHUP
  • Tomater, semitorkade
    300 g
  • Socker
    1 dl
  • Tomater, grovt skurna
    300 g
  • Salt
    1 tsk
  • Tomatpuré
    100 g
  • Sambal Oelek
    0,50 g
  • Svartpeppar
    1 tsk
  • Paprikapulver
    0,50 g

TILLAGNING

  1. POTATIS OCH BLOMKÅLSSALLAD

  2. Hacka blomkål i mindre bitar och blanda med kokt potatis.

  3. Blanda gräddfil, dijonsenap, gräslök, salt och peppar och ev hackad kapris. Tillsätt blomkål och potatis och blanda.

  4. KETCHUP

  5. Blanda alla ingredienser i en gryta och koka i ca 45 min, rör om då och då så det inte bränner i grytan. Mixa slät och ställ i kyl innan servering.

  6. Tillaga Veggie korven enligt anvisning på förpackningen.

  7. Ett gott, nyttigt och grönt alternativ gjort på soja

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    494,31 kcal
  • Energi (kJ)
    2068,32 kJ
  • Fett
    24,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,40 g
  • Fleromättade fettsyror
    9,70 g
  • Mättade fettsyror
    4,70 g
  • Fibrer
    16,64 g
  • Järn
    3,61 mg
  • Kalcium
    166,54 mg
  • Kalium
    1659,45 mg
  • Kolesterol
    12,58 mg
  • Kolhydrater
    34 g
  • Disackarider
    11,36 g
  • Monosackarider
    11,27 g
  • Sackaros
    9,29 g
  • Magnesium
    104,83 mg
  • Natrium
    2392,28 mg
  • Niacin
    4,60 mg
  • Protein
    27,05 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    278,20 g
  • Vitamin B12
    0,08 µg
  • Vitamin B6
    0,87 mg
  • Vitamin C
    110,80 mg
  • Vitamin D
    0,03 µg
  • Vitamin E
    13,38 mg
  • Zink
    1,81 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet